Νησί στην Ιταλία χαρίζει κατσίκες

Πάρτε την κατσίκα σας: Ιταλικό νησί χαρίζει ζώα Facebook Twitter
φωτ.: Unsplash
0

Ο δήμαρχος ενός απομακρυσμένου ιταλικού νησιού το οποίο έχει κατακλυστεί από άγριες κατσίκες προσφέρθηκε να χαρίσει τα ζώα σε όποιον θέλει να τα δεχτεί.

Ο Riccardo Gullo είχε αυτή την ιδέα μετά από μια πρόσφατη απογραφή πληθυσμού, που υπολόγισε ότι ο αριθμός των κατσικιών στο έκτασης πέντε τ.χλμ. Αλικούντι, το μικρό ηφαιστειογενές νησί της νότιας Ιταλίας, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του Αρχιπελάγους των Αιολίδων, ήταν εξαπλάσιος του πληθυσμού του νησιού που ανέρχεται σε 100 όλο το χρόνο.

Τα ζώα κάποτε ζούσαν αρμονικά δίπλα στους ανθρώπους και έγιναν τόσο μεγάλο τουριστικό αξιοθέατο όσο και το ηφαίστειο που κοιμάται. Όμως ο αριθμός τους έχει αυξηθεί τόσο γρήγορα τα τελευταία χρόνια που άρχισαν να έλκονται από τη συνηθισμένη τους κατοικία στην κορυφή του νησιού προς την κατοικημένη περιοχή, καταστρέφοντας την καταπράσινη βλάστηση, προκαλώντας όλεθρο σε κήπους και χωράφια, γκρεμίζοντας τμήματα πέτρινων τοίχων και ακόμη περιπλανώμενος στα σπίτια των ανθρώπων, προκαλώντας αιτήματα για λύση.

Η πρωτοβουλία «υιοθετήστε μια κατσίκα» θεωρήθηκε ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του ζητήματος με τον πιο συμπονετικό τρόπο.

«Δεν θέλουμε να σκεφτούμε καν το ενδεχόμενο της σφαγής των ζώων, επομένως ενθαρρύνουμε την ιδέα του να τα χαρίσουμε», είπε ο Gullo. «Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει αίτημα για κατσίκα, δεν χρειάζεται να είναι αγρότης και δεν υπάρχουν περιορισμοί στους αριθμούς». Ο κόσμος έχει προθεσμία έως τις 10 Απριλίου για να υποβάλει το αίτημά του. «Είχαμε ήδη πολλά τηλεφωνήματα, μεταξύ άλλων από έναν αγρότη στο νησί Βουλκάνο που θα ήθελε να πάρει αρκετές κατσίκες καθώς, μεταξύ άλλων, παράγει ένα τυρί Riccota που εκτιμάται πολύ», πρόσθεσε ο Gullo. «Αν κάποιος έχει την ικανότητα να εξημερώσει μια κατσίκα, θα μπορούσε να είναι ένας όμορφος και πιο ανθρώπινος τρόπος για να ελέγξεις το θέμα».

Οι κατσίκες μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά στο Alicudi πριν από 20 χρόνια από κάποιον δυνάμει εκτροφέα. Όμως το σχέδιο απέτυχε και οι κατσίκες αφέθηκαν στην τύχη τους. Τα προβλήματα που προκαλούνται από τον αυξανόμενο πληθυσμό τους επισημάνθηκαν για πρώτη φορά από τον Paolo Lo Cascio, πρώην δημοτικό σύμβουλο, το 2008. «Πρέπει να βρεθεί μια λύση καθώς η απειλή για τη βλάστηση του νησιού είναι σοβαρή», είπε ο Lo Cascio, ο οποίος υπολογίζει τον πληθυσμό των κατσικιών σε 800 και όχι 600.

Με πληροφορίες από Guadian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM