Ρωσία: Πάνω από 100.000 υπέγραψαν για ένταξη στον στρατό το 2024

Ρωσία: Πάνω από 100.000 υπέργαψαν για ένταξη στον στρατό το 2024 Facebook Twitter
φωτ.: EPA
0

Η Ρωσία σημείωσε σημαντική άνοδο στον αριθμό των ατόμων που υπογράφουν συμβόλαια για να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις, μετά από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας.

Σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει συμβόλαια με τον στρατό από την αρχή του έτους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 16.000 μόνο τις τελευταίες 10 ημέρες. «Κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα σε σημεία επιλογής σε ρωσικές πόλεις, οι περισσότεροι υποψήφιοι ανέφεραν την επιθυμία να εκδικηθούν όσους σκοτώθηκαν στην τραγωδία που συνέβη στις 22 Μαρτίου 2024 στην περιοχή της Μόσχας ως κύριο κίνητρο για τη σύναψη σύμβασης», δήλωσε το υπουργείο.

Τουλάχιστον 144 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσαν οι τέσσερις Τατζίκοι σε συναυλιακό κέντρο στο προάστιο της Μόσχας Κρασνογκόρσκ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν. Η Ρωσία είπε, ωστόσο, ότι οι επιτιθέμενοι συνδέονταν με την Ουκρανία - κάτι που το Κίεβο έχει επανειλημμένα αρνηθεί και οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει ως ανοησία.

Η Ρωσία βασίζεται σε μια σταθερή ροή νέων νεοσύλλεκτων στις ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να διεξαγάγει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος ήδη διανύει τον τρίτο χρόνο του. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε μια αντιδημοφιλή διαταγή επιστράτευσης 300.000 ανδρών τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά είπε ότι δεν χρειάζεται άλλη υποχρεωτική κινητοποίηση, επειδή οι αριθμοί που υπογράφουν εθελοντικές συμβάσεις είναι τόσο ισχυροί. Αφίσες σε ρωσικές πόλεις εξυμνούν τους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία ως πατριώτες και ήρωες, και πολλοί από αυτούς που εγγράφονται προσελκύονται από μισθούς πολύ υψηλότερους από αυτούς που μπορούν να κερδίσουν ως πολίτες.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Μόσχα θα ενισχύσει τον στρατό της προσθέτοντας δύο νέους στρατούς και 30 νέους σχηματισμούς μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Με πληροφορίες Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM