Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ο Μπάιντεν δεσμεύεται ότι θα πληρώσει το κόστος ανακατασκευής της

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ο Μπάιντεν δεσμεύεται ότι θα πληρώσει το κόστος ανακατασκευής της Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πληρώσει όλο το κόστος για την ανακατασκευή της γέφυρας της Βαλτιμόρης.

Λίγες ώρες μετά την κατάρρευση της γέφυρας και την ώρα που εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια δηλώσεών του ανέφερε πως «πρόθεσή μου είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πληρώσει ολόκληρο το κόστος της ανακατασκευής αυτής της γέφυρας και περιμένω από το Κογκρέσο να στηρίξει την προσπάθειά μου». Ωστόσο τόνισε πως θα χρειαστεί χρόνος για την ανακατασκευή της γέφυρας.

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας, το λιμάνι της Βαλτιμόρης, ένα από τα σημαντικότερα των ΗΠΑ όσον αφορά τα φορτία αυτοκινήτων, είναι κλειστό μέχρι νεοτέρας. τις δηλώσεις του, ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε πως αυτό είναι ένα «φρικτό δυστύχημα» και ζήτησε να ανοίξει ξανά το λιμάνι το συντομότερο δυνατό. «Τους είπα ότι θα τους στείλουμε όλους τους ομοσπονδιακούς πόρους που χρειάζονται», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως όλα συνέβησαν όταν το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali, προσέκρουσε σε τμήμα της γέφυρας Φράνσις Σκοτ ​​Κι στη Βαλτιμόρη . Οι αναφορές ήρθαν γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα), σημειώνοντας πως προσέκρουσε στη γέφυρα με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη. Αποτέλεσμα της γέφυρας που κατέρρευσε ήταν το πλήθος αυτοκινήτων που βρίσκονταν πάνω της να πέσουν στο νερό.

Για την πρόσκρουσή του πλοίου στη γέφυρα έχουν δημιουργηθεί αμέτρητα ερωτήματα. Το «Dali έχασε την πρόωση» καθώς έβγαινε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης υποστηρίζει το ABC News, όμως η πορεία του και τα ντοκουμέντα του Marine Trafic δημιουργούν ερωτήματα. Το πλήρωμα του Dali είχε προειδοποιήσει τους αξιωματούχους του Μέριλαντ για πιθανή συντριβή, αναφέρει επίσης το ABC News, το  οποίο επικαλείται μη διαβαθμισμένη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. «Το πλοίο ειδοποίησε το Υπουργείο Μεταφορών του MD (MDOT) ότι είχε χάσει τον έλεγχο του πλοίου και ότι ήταν πιθανή η σύγκρουση με τη γέφυρα», ανέφερε, όμως σύμφωνα με το Marine Traffic ο παραπάνω ισχυρισμός είναι δύσκολο να ευσταθεί. 

Όπως μεταφέρει το Marine Traffic, το πλοίο βρισκόταν σε μία ανεξήγητα επιταχυνόμενη πορεία από τη στιγμή του απόπλου μέχρι τη στιγμή που προσέκρουσε στη γέφυρα. Τέλος σημειώνεται πως μέχρι αυτή την ώρα, αναζητούνται έξι άτομα που έπεσαν μετά αυτοκίνητά τους στο νερό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM