Κίνα και Ρωσία άσκησαν βέτο στο αμερικανικό ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πόλεμος στη Γάζα: Απορρίφθηκε το ψήφισμα των ΗΠΑ για εκεχειρία Facebook Twitter
Λωρίδα της Γάζας, φωτ.; ΕΡΑ
0

Η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο στο ψήφισμα των ΗΠΑ για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να απελευθερωθούν οι 134 Ισραηλινοί όμηροι.

Απορρίφθηκε το ψήφισμα των Ηνωμένων Πολιτειών που είχε κατατεθεί ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας λόγω του βέτο της Κίνας και της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε πως η κυβέρνησή του υπέβαλε στα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σχέδιο απόφασης που καλεί να «κηρυχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας, που θα «συνδέεται με την απελευθέρωση των ομήρων» της Χαμάς», στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε σαουδαραβικό μέσο ενημέρωσης.

«Υποβάλαμε (...) σχέδιο απόφασης το οποίο έχει μπροστά του αυτή τη στιγμή το Συμβούλιο Ασφαλείας και το οποίο καλεί να κηρυχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός, που θα συνδέεται με την απελευθέρωση των ομήρων κι έχουμε μεγάλες ελπίδες πως οι (άλλες) χώρες (- μέλη του) θα το υποστηρίξουν», είχε πει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο σαουδαραβικό μέσο ενημέρωσης Αλ Χάνταθ («Το γεγονός»), στο περιθώριο επίσκεψής του στο βασίλειο αφιερωμένη κατά κύριο λόγο στον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι θα στείλει «ισχυρό μήνυμα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM