Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Μπροστά 3-5 μονάδες ο Ιμάμογλου δείχνουν δημοσκοπήσεις ― Xάνει και την Άγκυρα ο εκλεκτός του Ερντογάν

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Μπροστά 3 μονάδες ο Ιμάμογλου σε νέα δημοσκόπηση - Τελειωμένη δουλειά η Άγκυρα Facebook Twitter
φωτ.: Twitter
0

Δέκα μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, νέες δημοσκοπήσεις έρχονται να επισημάνουν πως είτε με μικρή είτε με μεγάλη διαφορά, οι κεμαλιστές κρατούν στα χέρια τους την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα.

Η εταιρεία Artibir Research μοιράστηκε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήγαγε, για τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, όπου δείχνει ότι ο Ιμάμογλου προηγείται του Κουρούμ κατά 3 μονάδες. Το ποσοστό των αναποφάσιστων έφτασε το 10%.

  • Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) - Εκρέμ Ιμάμογλου - 38,2%
  • Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) - Μουράτ Κουρούμ -35,7%
  • Αναποφάσιστοι - 10,3%
  • Φιλοκουρδικό Κόμμα DEM – Μεράλ Ντανίς Μπεστάς - 4,8%
  • Καλό Κόμμα (IYI) – Μπουγρά Καβουντζού - 3,4%
  • Κόμμα Νέας Ευημερίας (YRP) – Μεχμέτ Αλτινόζ - 2,6%

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που διεξήχθη από το Ερευνητικό Κέντρο Spectrum House σχετικά με τις προεδρικές εκλογές του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης, ο σημερινός δήμαρχος του İBB και υποψήφιος του CHP Ekrem İmamoğlu έλαβε ποσοστό 43,9%. Ο υποψήφιος του AKP και του MHP Μουράτ Κουρούμ λαμβάνει το 39% των ψήφων.

Αναλυτικά τα ποσοστά μετά από κατανομή των αναποφάσιστων:

  • Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) - Εκρέμ Ιμάμογλου - 43,9%
  • Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) - Μουράτ Κουρούμ - 39%
  • Φιλοκουρδικό Κόμμα DEM – Μεράλ Ντανίς Μπεστάς - 4,7%
  • Καλό Κόμμα (IYI) – Μπουγρά Καβουντζού - 2,6%
  • Κόμμα Νέας Ευημερίας (YRP) – Μεχμέτ Αλτινόζ - 3,7
  • Κόμμα Νίκης (Zafer Partisi) - Αζμί Καραμαχμούτογλου 3,3%

Τελειωμένες οι δημοτικές εκλογές στην Άγκυρα

Από την άλλη πλευρά η εταιρεία ΜΑΚ έβγαλε τα αποτελέσματα ερευνών που διεξήγαγε για τρεις δήμους. Τους δήμους Άγκυρας, Σμύρνης και Χατάι.

Ο πρόεδρος της MAK Research Μεχμέτ Αλί Κουλάτ είπε ότι ο υποψήφιος του CHP για την Άγκυρα και νυν δήμαρχος, Μανσούρ Γιαβάς προηγείται με 6 μονάδες του εκλεκτού του Ερντογάν για τον δήμο, ζάμπλουτου Τουργκούτ Αλτινόκ, λέγοντας, μάλιστα, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία αν ενσωματωθούν και οι αναποφάσιστοι η διαφορά υπέρ του Γιαβάς ανεβαίνει στις 8 μονάδες. «Τελειωμένη δουλειά, για τον Μανσούρ Γιαβάς - με βάση την πολυετή εμπειρία - αυτή τη στιγμή», είπε ο πρόεδρος της ΜΑΚ.

Νικητές οι κεμαλιστές στις δημοτικές εκλογές σε Σμύρνη και Χατάι

Ο Κουλάτ μίλησε επίσης για την κούρσα στο Χατάι και δήλωσε ότι ο υποψήφιος του CHP και νυν δήμαρχος Λουτφού Σαβάς ήταν μπροστά όταν ο Γκιοκάν Ζαν είδε το κόμμα του το TİP να αποσύρει την υποστήριξή του. Ο Κουλάτ είπε ότι ο Σαβάς είχε μεγάλο πλεονέκτημα.

Δηλώνοντας ότι η ανωτερότητα του CHP συνεχίζεται στη Σμύρνη, παρά το γεγονός ότι οι κεμαλιστές κατεβάζουν άλλον δήμαρχο από τον υφιστάμενο, ο Κουλάτ δηλώνει ότι ο νέος υποψήφιος Τζεμίλ Τουγκάι θα κερδίσει μεν τις εκλογές αλλά με μικρότερα ποσοστά από ότι ο νυν δήμαρχος Τουντς Σογέρ. 

​​​​​

​​

div widget

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό εξαφάνιση είδος σολομού εμφνίστηκε μετά από 100 χρόνια στην Καλιφόρνια

Διεθνή / Υπό εξαφάνιση είδος σολομού εμφανίστηκε μετά από 100 χρόνια στην Καλιφόρνια

Ο σολομός Chinook που μεταναστεύει το χειμώνα θεωρείται απειλούμενο είδος από την NOAA και έχει χαρακτηριστεί από τον οργανισμό ως «ένα από τα εννέα είδη που θεωρούνται πιο απειλούμενα με εξαφάνιση στο εγγύς μέλλον»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Διεθνή / Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ανέτρεψε αμφιλεγόμενο νόμο που υπονόμευε τις ανεξάρτητες αρχές κατά της διαφθοράς, μετά από μαζικές διαδηλώσεις και ευρωπαϊκές πιέσεις
LIFO NEWSROOM
Έκθεση-σοκ για την Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών, εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Διεθνή / Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών και εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Νέα έρευνα καταγράφει συστηματική χρήση σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου στο Τιγκράι: βιασμοί χιλιάδων γυναικών και παιδιών, εγκυμοσύνες υπό πίεση και μυριάδες τραυματισμοί
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM