Το Ιράν αντιδράει για τα gay parades στο Αζερμπαϊτζάν

Το Ιράν αντιδράει για τα gay parades στο Αζερμπαϊτζάν Facebook Twitter
0

Η κόντρα του Ιράν με το Αζερμπαϊτζάν κορυφώνεται λόγω των υποψιών της πρώτης χώρας ότι η δεύτερη βοηθάει το Ισραήλ. Αφορμή για την έντονη αντιπαράθεση, στάθηκε αυτή τη φορά, η διοργάνωση gay parade στο περιθώριο του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το in.gr, η Τεχεράνη ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Μπακού για διαβουλεύσεις, καλώντας τις μουσουλμανικές κυβερνήσεις όλου του κόσμου να τη μιμηθούν.

Στο Μπακού διοργανώθηκαν αντι-ιρανικές διαδηλώσεις, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές έφτιαξαν πανό με τις φωτογραφίες του Αχμαντινετζάντ και του πνευματικού ηγέτη των Ιράνων Αλί Χαμενεΐ και από κάτω το σύνθημα: «Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει ανάγκη ομοφυλόφιλους κληρικούς!».

Σημειώνεται πως η διαμάχη των δύο κρατών έχει ιστορία, καθώς η Τεχεράνη υποψιάζεται ότι το Αζερμπαϊτζάν συνεργάζεται με το Ισραήλ.

Τον περασμένο μήνα οι Αρχές στο Μπακού συνελήφθησαν δεκάδες άτομα με την κατηγορία ότι συνεργάζονται με το Ιράν και προετοιμάζουν χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Μπακού.

Κατά τα άλλα ο διαγωνισμός συνεχίζεται κανονικά και το Αζερμπαϊτζάν δηλώνει περήφανο για τη διοργάνωση. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε σχετικά με τις αναφορές του Ιράν: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς τους μπήκε στο μυαλό ότι κάνουμε gay parade. Εμείς εδώ φιλοξενούμε έναν διαγωνισμό τραγουδιού.»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM
Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Διεθνή / Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Κίνα και Ισπανία είναι να συμφωνηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο πολιτικών, οικονομικών και νομικών ενεργειών ώστε να τερματιστεί η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη
LIFO NEWSROOM