Eurostat: Τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό ραδιοφωνικών σταθμών στην ΕΕ έχει η Ελλάδα

Eurostat: Τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό ραδιοφωνικών σταθμών στην ΕΕ έχει η Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό ραδιοφωνικών σταθμών στην ΕΕ έχει η Ελλάδα, μετά την Ισπανία και την Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat. 

Tο 2022 οι 5 κορυφαίες χώρες ως προς τον αριθμό των ραδιοφωνικών σταθμών ήταν η Ισπανία (714), η Ιταλία (679), η Ελλάδα (599), η Γαλλία (343) και η Πορτογαλία (299). Οι χώρες με τους λιγότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς ήταν το Λουξεμβούργο (5), η Εσθονία (9), η Σλοβακία (14), η Μάλτα (19) και η Λιθουανία (20).

Επίσης, η  Σλοβενία κατέγραψε την υψηλότερη αναλογία με 75 επιχειρήσεις ραδιοφωνικών εκπομπών ανά εκατομμύριο κατοίκους, ακολουθούμενη από την Ελλάδα (57), τη Μάλτα (36), την Κύπρο και την Κροατία (35). Αντίθετα, οι χαμηλότερες αναλογίες παρατηρήθηκαν στην Πολωνία (2), τη Γερμανία και τη Σλοβακία (και οι δύο 3), την Τσεχία (4) και την Αυστρία, τη Γαλλία και τη Σουηδία (και οι 5).

Σε σχέση με τον αριθμό των απασχολουμένων σε ραδιοφωνικές εκπομπές, οι πέντε χώρες με τους περισσότερους απασχολούμενους ήταν το 2022 η Ισπανία (5.550), η Γερμανία (5.010), η Γαλλία (2.815), η Ρουμανία (2.510) και η Ιταλία (2.469). Τα χαμηλότερα νούμερα καταγράφηκαν στη Σλοβακία (53), τη Λιθουανία (87), την Τσεχία (100), την Εσθονία (110) και τη Σουηδία (163).

Το ποσοστό των ατόμων που απασχολούνται στον τομέα των ραδιοφωνικών εκπομπών σε σχέση με τη συνολική απασχόληση είναι χαμηλό σε όλα τα μέλη της ΕΕ, κυμαινόμενο από 0,05% στην Κροατία και 0,04% στη Σλοβενία, την Κύπρο και την Ελλάδα, έως σχεδόν μηδενικό στην Τσεχία και τη Σλοβακία (και οι δύο 0,002%) και Σουηδία (0,003%).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

TV & Media / YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

Το YouTube διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προτείνει προσωποποιημένα βίντεο στους χρήστες και να παρέχει στους δημιουργούς εργαλεία που τους βοηθούν να κατανοούν τι είναι δημοφιλές στο κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

TV & Media / Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

Ζωντανά από την Αθήνα μεταδίδει αυτή την ώρα ο διάσημος Αμερικανός YouTuber IShowSpeed, παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα νέο IRL stream που έχει ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix – Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

TV & Media / Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix - Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

Πάνω από 150 εκατομμύρια νοικοκυριά παρακολουθούν anime στην πλατφόρμα – Τριπλασιασμός θεάσεων τα τελευταία πέντε χρόνια, με κορυφαίους τίτλους όπως τα «Sakamoto Days», «Cyberpunk: Edgerunners 2» και «My Melody & Kuromi» να επανέρχονται
LIFO NEWSROOM
James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

TV & Media / James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

«Ναι, είναι πολιτική», τονίζει ο σκηνοθέτης αναλύοντας το όραμά του για τη νέα ταινία Σούπερμαν και συμπληρώνει: «Η βασική ανθρώπινη καλοσύνη είναι μια αξία και είναι κάτι που έχουμε χάσει»
LIFO NEWSROOM