Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Πρώην διπλωμάτης στην ομάδα του, μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Πρώην διπλωμάτης στην ομάδα του, μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επέλεξε έναν πρώην διπλωμάτη ως γραμματέα του, επιστρέφοντας στα βασιλικά καθήκοντα μετά τη διάγνωση του πατέρα του με καρκίνο

Το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε τον διορισμό του Ίαν Πάτρικ στη θέση του γραμματέα του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Αυτή την εβδομάδα ο διάδοχος του θρόνου επέστρεψε στα καθήκοντά του, μετά το διάλειμμα που έκανε προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό της συζύγου του, Κέιτ Μίντλετον, λόγω της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε. 

Την Τετάρτη ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν ο οικοδεσπότης εκδήλωσης στο κάστρο Ουίνδσορ, ενώ λίγες ώρες αργότερα έδωσε το παρών σε φιλανθρωπικό γκαλά, στο οποίο ευχαρίστησε τον κόσμο για να μηνύματα υποστήριξης στον βασιλιά Κάρολο, μετά τη διάγνωση με καρκίνο. 

«Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω για τα ευγενικά μηνύματα υποστήριξης για την Κάθριν και τον πατέρα μου, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες. Σημαίνει πολλά για εμάς», είπε μιλώντας στο γκαλά. 

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα υποβάλλεται σε τακτικές θεραπείες για καρκίνο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναμένεται να αναλάβει κάποιες από τις υποχρεώσεις του μονάρχη, καθώς το πρόγραμμά του άλλαξε βιαστικά. Σε ό,τι αφορά την Κέιτ Μίντλετον, η επιστροφή της στα επίσημα καθήκοντα αναμένεται μετά το Πάσχα. 

Ο Ίαν Πάτρικ, που διορίστηκε γραμματέας του πρίγκιπα Ουίλιαμ, έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον πρώην επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών, Πάντι Άσνταουν. Αυτό συνέβη όταν ο δεύτερος διετέλεσε ύπατος εκπρόσωπος για τη Βοσνία και την Ερζεγοβίνη από το 2002 έως το 2006, ενώ στη συνέχεια ο Ίαν Πάτρικ εντάχθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM