Δυσαρέσκεια του Βερολίνου για τις δηλώσεις Φέκτερ

Δυσαρέσκεια του Βερολίνου για τις δηλώσεις Φέκτερ Facebook Twitter
0

Δυσαρέσκεια για τον υπαινιγμό της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μαρίας Φέκτερ ότι η Ελλάδα μπορεί να εκδιωχθεί από την Ε.Ε. εξαιτίας της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει, εξέφρασε το επιτελείο της Αγκελα Μέρκελ στη Βιέννη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Oesterreich.

Το δημοσίευμα δεν επικαλείται πηγές για την πληροφορία ότι το επιτελείο της Μέρκελ κάλεσε χθες Τρίτη το γραφείο του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν για να ρωτήσει αν η Φέκτερ εξέφρασε μια νέα επίσημη πολιτική θέση της Βιένης, και έλαβε αρνητική απάντηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από το Βερολίνο έγινε σαφές ότι τέτοιου είδους δημόσιες απειλές μέσω των μέσων ενημέρωσης δεν συνιστούν «καθόλου σωστή» συμπεριφορά απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους.

Εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε δεν γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιου τηλεφωνήματος και υπερασπίστηκε τα σχόλια της Φέκτερ σε δημοσιογράφους πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

«Η Φέκτερ ποτέ δεν απείλησε να πετάξει την Ελλάδα έξω από την Ε.Ε. Κλήθηκε (από τους δημοσιογράφους) να σχολιάσει διάφορες πρόσφατα δημοσιοποιημένες απόψεις και δηλώσεις ότι η Ελλάδα πρέπει να εξέλθει από την ευρωζώνη», τόνισε.

Είπε ακόμη ότι τα σχόλια της υπουργού μεταδόθηκαν σωστά από τα αυστριακά ΜΜΕ που ήταν παρόντα, αλλά στρεβλά από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο στην ιστοσελίδα του ανέφερε ότι η Αυστρία απειλεί να διώξει την Ελλάδα από την Ε.Ε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Διεθνή / «Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στο Λονδίνο αποφασισμένος να δώσει την τελική δικαστική μάχη απέναντι στα βρετανικά ταμπλόιντ, σε μια υπόθεση που σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς σύγκρουσής του με τον Τύπο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τις Αρχές

Δύο άτομα που συνελήφθησαν, εκ των οποίων μία16χρονη, κατήγγειλαν σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΤΡΑΜΠ ΡΩΣΙΑ ΔΑΣΜΟΙ ΕΕ

Διεθνή / Τραμπ για Γροιλανδία: «Τώρα είναι η ώρα και θα γίνει» – Στόχος η απομάκρυνση της ρωσικής απειλής

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025 πως δεν θα συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από την «ιδιοκτησία» της Γροιλανδίας
THE LIFO TEAM