Ανησυχία για όρκες που παγιδεύτηκαν σε πάγο στην Ιαπωνία

Ανησυχία για όρκες που παγιδεύτηκαν σε πάγο στην Ιαπωνία Facebook Twitter
0

Αυξάνεται η ανησυχία για την επιβίωση για όρκες που φαίνεται να έχουν παγιδευτεί σε πάγο ανοιχτά των ακτών του Χοκάιντο στη βόρεια Ιαπωνία. 

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK την Τρίτη έδειχναν τουλάχιστον 10 όρκες να ξεπροβάλλουν από ένα μικρό κενό στην επιφάνεια του νερού περίπου 1 χλμ. από την ακτή Ραούσου στη χερσόνησο Σιρετόκο, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco που φημίζεται για την άγρια φύση του.

Η ακτοφυλακή του Ραούσου ανακοίνωσε ότι πρέπει να περιμένουν να σπάσει ο πάγος, ο οποίος είχε καταστήσει αδύνατη την προσπάθεια απελευθέρωσης των θηλαστικών από εκεί. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να περιμένουμε να σπάσει ο πάγος και να διαφύγουν με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε εκπρόσωπός της. 

Η θάλασσα στα ανοικτά του ανατολικού Χοκάιντο, του βορειότερου νησιού της Ιαπωνίας, σκεπάζεται κάθε χειμώνα από πάγο. Η ποσότητά του έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της θάλασσας που προκαλείται από την κλιματική κρίση. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το γεγονός ότι δεν φυσούσε αυτή την εβδομάδα σήμαινε ότι οι πάγοι δεν είχαν μετακινηθεί σχεδόν καθόλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι όρκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην περιοχή. Το 2005, πολλά θηλαστικά πέθαναν αφού παγιδεύτηκαν σε πάγο ανοιχτά της ίδιας περιοχής. 

Με πληροφορίες από Guardian


 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΧΗΜΙΚΑ

Περιβάλλον / Πιγκουίνοι σε ρόλο «τοξικολόγων» εντόπισαν «παντοτινά χημικά» σε απομακρυσμένη περιοχή

Νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι ακόμη και σε απομονωμένες περιοχές του πλανήτη, όπως οι ακτές της Παταγονίας, τα λεγόμενα «παντοτινά χημικά» έχουν ήδη διεισδύσει στην άγρια ζωή
THE LIFO TEAM
ΦΑΛΑΙΝΑ ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Περιβάλλον / Νεαρή γκρίζα φάλαινα πέθανε αφού κολύμπησε σε ποτάμι στην Ουάσινγκτον

Γκρίζα φάλαινα βρέθηκε νεκρή στην Ουάσιγκτον, αφού διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα μέσα σε ποτάμι, σε ένα περιστατικό που οι επιστήμονες συνδέουν με την έλλειψη τροφής και τη γενικότερη κρίση που αντιμετωπίζει το είδος
THE LIFO TEAM
ΚΛΙΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Περιβάλλον / Έρευνα: Οι άνθρωποι υποτιμούν τις επιπτώσεις των πράξεών τους στο κλίμα - Ποιος ο ρόλος των σκυλιών

Παρά την αυξανόμενη ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να παρερμηνεύουν ποιες καθημερινές τους επιλογές έχουν πραγματικά τη μεγαλύτερη επίδραση στο περιβάλλον, με τις πιο σημαντικές να υποτιμούνται
THE LIFO TEAM