Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς- Αιχμές από το κόμμα

Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Αιχμές κατά του πρώην πλέον βουλευτή τους, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, που ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, άφησαν οι «Σπαρτιάτες» σε ανακοίνωσή τους.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Χαράλαμπου Κατσιβαρδά από βουλευτής των Σπαρτιατών- οι οποίοι δεν ζήτησαν πίσω την έδρα- η ΚΟ μένει με 10 βουλευτές. Το κόμμα σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς είχε κληθεί για σήμερα, Πέμπτη, στις 13:00, από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, η οποία ματαιώθηκε μετά την ανεξαρτητοποίησή του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των «Σπαρτιατών] αναφέρει πως «Περί της δηλώσεως ανεξαρτητοποιήσεως του βουλευτού Β1' εκλογικής περιφέρειας του Βορείου Τομέα Αθηνών, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, τους προσβλητικούς λόγους και τις αβάσιμες κατηγορίες του, ενημερώνουμε ότι προφανώς του διέφυγε η αναφορά της διαδικασίας εξετάσεώς του σήμερα Πέμπτη 25η Ιανουαρίου 2024, στις 13:00, από την Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία μεριμνά για την τήρηση του καταστατικού και τη συμμόρφωση των μελών με τις αρχές του πολιτικού κόμματος "Σπαρτιάτες". Με την ανεξαρτητοποίησή του αυτή, όπως είναι αυτονόητο, ματαιώθηκε και η παρουσία του ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας».

Οι Σπαρτιάτες στην ανακοίνωσή τους συνεχίζουν λέγοντας πως «Επίσης, του υπενθυμίζουμε ότι οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 διεξήχθησαν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης. Συνεπώς εκλέχθηκε ως μοναδικός υποψήφιος βουλευτής μας στη Β1' εκλογική περιφέρεια του Βορείου Τομέα Αθηνών και αστόχως κάνει μνεία στη δήλωσή του για "ψηφοφόρους του" και "ατομικές ψήφους προτιμήσεως", δεδομένου ότι οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν με το σύστημα της λίστας».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση του Χαράλαμπου Κατσιβαρδά έχει προηγηθεί και ο Κ. Φλώρος - η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος αποτελείται πλέον από 10 βουλευτές.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM