Ο Έλτον Τζον μπήκε στο κλαμπ των EGOT

elton john Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Ο Έλτον Τζον είναι πλέον μέλος του διάσημου κλαμπ των EGOT, των κατόχων δηλαδή βραβείων Emmy, Grammy, Όσκαρ και Tony.

Ο Έλτον Τζον κέρδισε το πρώτο του Emmy στην φετινή τελετή για την ειδική έκδοση του Disney+, «Elton John Live: Farewell from Dodger Stadium» στα φετινά βραβεία. «Αισθάνομαι πολύ ταπεινός που γίνομαι μέλος της απίστευτα ταλαντούχου ομάδας των νικητών EGOT απόψε», είπε ο Έλτον Τζον σε δήωσή του.

«Το ταξίδι μέχρι αυτή τη στιγμή ήταν γεμάτο με πάθος, αφοσίωση και την ακλόνητη υποστήριξη των θαυμαστών μου σε όλο τον κόσμο. Απόψε είναι μια απόδειξη της δύναμης των τεχνών και της χαράς που φέρνει στις ζωές όλων μας. Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν σε όλη την καριέρα μου, είμαι απίστευτα ευγνώμων».

Ο Έλτον Τζον δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην τελετή των Emmy 2024 λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

Το Emmy ήταν το τελευταίο βραβείο που χρειαζόταν ο Έλτον Τζον για να εξασφαλίσει την είσοδό του στο ξεχωριστό κλαμπ των κατόχων EGOT.  Έχει κερδίσει δύο Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού για το «Rocketman» ("I'm Gonna Love Me Again") και «Ο βασιλιάς των Λιονταριών» ("Can You Feel the Love Tonight"), ένα βραβείο Tony για την καλύτερη πρωτότυπη μουσική ("Aida") και έξι βραβεία Grammy. Μόνο 24 καλλιτέχνες είναι κάτοχοι EGOT μέχρι στιγμής.

Ο Έλτον Τζον ωστόσο έχει ήδη μία τεράστια καριέρα γεμάτη ορόσημα. Είναι ένας από τους σόλο καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών και κατέχει το ρεκόρ για το σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών χάρη στα 33 εκατομμύρια αντίτυπα του «Candle in the Wind» το 1997. Το άλμπουμ των μεγαλύτερων επιτυχιών του Έλτον Τζον «Diamonds» κυκλοφόρησε το 2017 και πέρασε 300 διαδοχικές εβδομάδες στο top 75 των βρετανικών charts για τα άλμπουμ.

Στο κλαμπ EGOT είναι μεταξύ άλλων οι Γούπι Γκόλντμπεργκ, Βαϊόλα Ντέιβις, Τζένιφερ Χάντσον, Τζιν Λέτζεντ κ.α

Με πληροφορίες του Variety

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σαρλίζ Θερόν μιλά ανοιχτά για τη νύχτα που η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της

TV & Media / Η Σαρλίζ Θερόν μιλά ανοιχτά για τη νύχτα που η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της

«Αυτά συμβαίνουν σε πολλά σπίτια. Οι γυναίκες υφίστανται μια πολύ, πολύ άδικη μεταχείριση. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Και δεν νομίζω ότι κανείς πήρε στα σοβαρά τη μητέρα μου», είπε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
METAL GEAR SOLID SONY ΤΑΙΝΙΑ

TV & Media / Metal Gear Solid: Η Sony ετοιμάζει ταινία με το βιντεοπαιχνίδι - Ποιοι θα τη σκηνοθετήσουν

«Ως μακροχρόνιοι θαυμαστές του παιχνιδιού, είμαστε ενθουσιασμένοι και νιώθουμε τιμή που θα φέρουμε στη ζωή τους εμβληματικούς χαρακτήρες και τον αξέχαστο κόσμο του Hideo Kojima», δήλωσαν οι δύο σκηνοθέτες
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
WARNER BROS PARAMOUNT SKYDANCE

TV & Media / Η Paramount Skydance εξασφαλίζει $24 δισ. από κεφάλαια της Μέσης Ανατολής για τη συμφωνία με τη Warner Bros

Το υπέρογκο ποσό μειώνει παράλληλα τη συνεισφορά που θα χρειαστεί να καταβάλει ο Λάρι Έλισον, ενώ η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένει την έγκριση ρυθμιστικών αρχών και ειδική ψηφοφορία μετόχων
THE LIFO TEAM