Boeing 737 MAX 9: Αναγνώρισε σφάλμα για την αποκόλληση της πόρτας αεροπλάνου

Boeing: Αναγνώρισε σφάλμα για την αποκόλληση της πόρτας αεροπλάνου Facebook Twitter
Φωτ.: NTSB
0

Συνέχεια στην υπόθεση με την πόρτα του αεροπλάνου της Alaska Airlines που αποκολλήθηκε λίγο μετά την απογείωση της πτήσης, στις 5 Ιανουαρίου δόθηκε με την Boeing να παραδέχεται λάθος για το περιστατικό. 

Την πόρτα που αποκολλήθηκε βρήκε δάσκαλος στην αυλή του, και σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το BBC το αφεντικό της Boeing παραδέχτηκε ότι η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών υπέπεσε σε σφάλμα μετά την έκρηξη της πόρτας του αεροπλάνου της λίγο μετά την απογείωση στις ΗΠΑ. Κανείς δεν τραυματίστηκε όταν η αχρησιμοποίητη πόρτα της καμπίνας αποκολλήθηκε στην πτήση της Alaska Airlines από το Πόρτλαντ την Παρασκευή. Οι ΗΠΑ έχουν καθηλώσει στο έδαφος 171 αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 μετά το περιστατικό.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντέιβ Καλχούν δήλωσε ότι η εταιρεία «αναγνωρίζει το λάθος της». Το «βύσμα» της πόρτας που έπεσε από το αεροσκάφος ζύγιζε 27 κιλά.  Μιλώντας στο προσωπικό της Boeing, ο Καλχούν δήλωσε: «Θα το προσεγγίσουμε αναγνωρίζοντας το λάθος μας. Θα το προσεγγίσουμε με 100% πλήρη διαφάνεια σε κάθε βήμα της διαδικασίας».

Ο Ντέιβ Καλχούν διαβεβαίωσε το προσωπικό ότι η Boeing θα συνεργαστεί με το NTSB, τον αρμόδιο φορέα, για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος. «Θα καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα. Η FAA (Ομοσπονδιακή Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας) πρέπει τώρα να ασχοληθεί με τους πελάτες των αεροπορικών εταιρειών που θέλουν τα αεροπλάνα να επιστρέψουν σε λειτουργία με ασφάλεια και να διασφαλίσει ότι όλες οι διαδικασίες θα τεθούν σε εφαρμογή» είπε και έκανε λόγο για τις «επιθεωρήσεις, κι όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για να διασφαλιστεί ότι κάθε επόμενο αεροπλάνο που θα κινείται στον ουρανό θα είναι πράγματι ασφαλές και ότι αυτό το γεγονός δεν θα μπορέσει ποτέ να ξανασυμβεί», δήλωσε.

Οι επιθεωρήσεις των Boeing 737 Max 9 συνεχίζονται αφού η FAA δήλωσε ότι η πρώτη της προτεραιότητα είναι «η ασφάλεια του επιβατικού κοινού».

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Στενός φίλος του Ουίλιαμ και του Χάρι ο Βρετανός αριστοκράτης Χιου Γκρόσβενορ - Ο δούκας του Σάσεξ δεν παρευρέθηκε στο γάμο για «να μην επισκιάσει τη μεγάλη μέρα του φίλου του»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αμερικανός 100χρονος βετεράνος έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αρραβωνιαστικιά του 

Διεθνή / Αμερικανός 100ετών έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αραβωνιαστικιά του

Ο Αμερικανός βετεράνος Χάρολντ Τέρενς 100 ετών συμμετείχε στην απόβαση της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου του 1944 - Έχει τιμηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

Διεθνή / Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να αποκτήσει τα πολυπόθητα μαχητικά F-16 Block 70, για να αντισταθμίσει, κάπως, την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα για τα μαχητικά F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ