Κακοκαιρία: Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη- Υποχώρησε στέγαστρο βενζινάδικου

Θεσσαλονίκη: Σοβαρές ζημιές από πτώσεις δέντρων Facebook Twitter
Φωτ.: Thestival
0

Τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία και τους ισχυρούς ανέμους καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη με πτώσεις δέντρων.  

Μέχρι το μεσημέρι, η πυροσβεστική είχε δεχθεί 40 κλήσεις με αιτήματα για την απομάκρυνση δέντρων που ξεριζώθηκαν από τις ριπές του ανέμου, στους δήμους Θεσσαλονίκης, Νεάπολης, Πυλαίας, Δέλτα, Καλαμαριάς και Παύλου Μελά. Οι άνεμοι φθάνουν και τα 9 μποφόρ πνέουν στη Θεσσαλονίκη και η θερμοκρασία μειώθηκε αισθητά.

Ίσως όμως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν το πρωί, όταν οι δυνατοί άνεμοι έριξαν ένα μεγάλο δέντρο πάνω σε στέγαστρο πρατηρίου υγρών καυσίμων επί της οδού Λαγκαδά. Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει το στέγαστρο του βενζινάδικου. Μάλιστα παίρνοντας κλίση το στέγαστρο χτύπησε, σύμφωνα με το thestival, σταθμευμένο όχημα, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο, το οποίο ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. 

Σε άλλη περίπτωση, δέντρο έπεσε στην οδό Σελευκίδων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές. 

Θεσσαλονίκη: Facebook Twitter
Φωτ.: Thestival

Ανάλογο σκηνικό σημειώθηκε και στην οδό Ευριβιάδου, στην περιοχή Παπάφη, όπου έπεσαν δέντρα και προκάλεσαν φθορές σε κάγκελα περίφραξης.

Σε άλλο περιστατικό ακόμα ένα δέντρο έπεσε πάνω σε ταξί. Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην οδό Μιχαήλ Ψελλού, σύμφωνα με το grtimes, και ο ιδιοκτήτης είπε ότι θα ζητήσει να αποζημιωθεί από τον δήμο, καθώς σύμφωνα με την εκτίμησή του η ζημιά ξεπερνά ενδεχομένως τα 1500 ευρώ.

Ο καιρός τις επόμενες ώρες 

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που έχει εκδώσει. Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις για την εξέλιξη της κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί έως το απόγευμα της Κυριακής. 

Το καιρικό σύστημα- που επηρεάζει ήδη με θυελλώδεις ανέμους τη χώρα και με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές- κινείται ανατολικά.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ: 

- Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά και ανατολικά πελάγη. Επίσης πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές κυρίως της Μακεδονίας και στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και της Εύβοιας. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής.

- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και σήμερα Σάββατο το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στα νότια τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Με πληροφορίες από Grtimes, Thestival, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΙΤΙΑ

Ελλάδα / Πώς έγινε η έκρηξη στη Βιολάντα: Το πιο πιθανό σενάριο για τα αίτια - Γιατί ψάχνουν τους σωλήνες παροχής αερίου

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναζητά τα ακριβή αίτια, ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται η ακαριαία ανάφλεξη που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας
THE LIFO TEAM
ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / Έκρηξη στη Βιολάντα: Νέα ανακοίνωση για τις οικογένειες των θυμάτων - «Εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα»

Πρόκειται για την τρίτη ανακοίνωσή της, ενημερώνοντας για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων, πέραν των νόμιμων αποζημιώσεων που θα λάβουν
THE LIFO TEAM