No.1

Γάζα: Νεογέννητα στο ίδιο κρεβάτι - Η πρώτη μάχη τους να μείνουν στη ζωή

Γάζα: Νεογέννητα στο ίδιο κρεβάτι προσπαθώντας να τα κρατήσουν στη ζωή Facebook Twitter
Φωτ: Getty Images
0

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο της Γάζας, όπου πρόωρα μωρά είναι τυλιγμένα και τοποθετημένα σε ένα κρεβάτι, προκειμένου να τα κρατήσουν ζωντανά, αφού τα αποθέματα οξυγόνου και το ρεύμα για τις θερμοκοιτίδες τους εξαντλήθηκαν.

Οι νοσηλευτές του νοσοκομείου στη Γάζα, έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να φροντίσουν τα 39 μωρά που μεταφέρθηκαν από τη μονάδα νεογνών σε άλλο τμήμα του συγκροτήματος, μετά από χτύπημα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Αλ Σιφά.

«Φοβάμαι ότι όλα τα μωρά θα χάσουν τη ζωή τους», δήλωσε ο Marwan Abu Sada, επικεφαλής της χειρουργικής του νοσοκομείου.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι βοηθάει τα μωρά και άλλους παγιδευμένους μέσα στο νοσοκομείο της Γάζας να απομακρυνθούν, αλλά αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας και άνθρωποι που έχουν παγιδευτεί μέσα, δήλωσαν ότι οι μάχες συνεχίζονται κανονικά έξω από τις εγκαταστάσεις.

Η τελευταία γεννήτρια ξέμεινε από καύσιμα το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να πεθάνουν τρία πρόωρα μωρά και τέσσερις άλλοι ασθενείς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς.

Ο στρατός του Ισραήλ από την άλλη μεριά, δήλωσε ότι είχε τοποθετήσει 300 λίτρα καυσίμων κοντά στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της νύχτας για μια γεννήτρια έκτακτης ανάγκης που τροφοδοτεί θερμοκοιτίδες για πρόωρα μωρά. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Ashraf al-Qidra, δήλωσε στο Al Jazeera ότι τα καύσιμα δεν αρκούν για να λειτουργήσει η γεννήτρια για μία ώρα.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η Χαμάς λειτουργεί από καταφύγια κάτω από το νοσοκομείο, κάτι που διαψεύδεται από τη Χαμάς και το προσωπικό του νοσοκομείου.

«Το Αλ Σίφα είναι πολιορκημένο, κανείς δεν μπορεί να βγει και κανείς δεν μπορεί να μπει», δήλωσε ο Abu Sada.

«Είμαστε τόσο φοβισμένοι, τόσο φοβισμένοι από τους βομβαρδισμούς. Αλλά πρέπει να μείνουμε εδώ, είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να περιθάλπουμε ασθενείς και δεν μπορούμε να φύγουμε όσο είναι ακόμα μέσα. Ακόμη και αν μπορούσαμε, πού θα πηγαίναμε;», καταλήγει.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM