Λέναρτσιτς: Καταστροφική η κατάσταση στη Γάζα – Επείγουσες οι ανθρωπιστικές παύσεις

Λέναρτσιτς: Καταστροφική η κατάσταση στη Γάζα – Επείγουσες οι ανθρωπιστικές παύσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Για την ανάγκη να οριστούν «ανθρωπιστικές παύσεις οι οποίες θα γίνουν σεβαστές», προκειμένου να φτάσει η βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, μίλησε ο Γιάνες Λέναρτσιτς.

 «Η κατάσταση στη Γάζα είναι καταστροφική και χειροτερεύει ώρα με την ώρα», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την Ανθρωπιστική βοήθεια, Γιάνες Λέναρτσιτς, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος εστίασε σε τρία βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν ώστε να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα αλλά και να διανεμηθεί στους άμαχους πολίτες. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως πρώτα απ' όλα πρέπει να περάσουν μέσα στη Λωρίδα της Γάζας πολλά περισσότερα φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια για τους αμάχους. Δεύτερον, αυτές οι προμήθειες πρέπει να μπορέσουν να διανεμηθούν παντού όπου οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και γι' αυτό «είναι επείγον να οριστούν ανθρωπιστικές παύσεις οι οποίες θα γίνουν σεβαστές». Τρίτον, τόνισε ο Επίτροπος Λέναρτσιτς, πρέπει να περάσουν επειγόντως στη Γάζα και καύσιμα, διότι περισσότερα από τα μισά νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω της έλλειψης καυσίμων.

Ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την Ανθρωπιστική βοήθεια, Γιάνες Λέναρτσιτς πρόσθεσε επίσης πως «ελπίζω ότι θα υπάρξει κατανόηση μεταξύ των 27 γι' αυτά τα επείγοντα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ανακουφιστεί η Γάζα που σήμερα βιώνει μια πραγματική φρίκη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Διεθνή / Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ανέτρεψε αμφιλεγόμενο νόμο που υπονόμευε τις ανεξάρτητες αρχές κατά της διαφθοράς, μετά από μαζικές διαδηλώσεις και ευρωπαϊκές πιέσεις
LIFO NEWSROOM
Έκθεση-σοκ για την Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών, εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Διεθνή / Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών και εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Νέα έρευνα καταγράφει συστηματική χρήση σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου στο Τιγκράι: βιασμοί χιλιάδων γυναικών και παιδιών, εγκυμοσύνες υπό πίεση και μυριάδες τραυματισμοί
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM