Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τρεις Ισραηλινές ομήρους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς έδωσε βίντεο με τρεις Ισραηλινές ομήρους να κατηγορούν τον Νετανιάχου Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Η οργάνωση Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τρεις Ισραηλινές γυναίκες ομήρους να κατηγορούν τον Νετανιάχου, την ώρα που το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις στη Γάζα.

Στο βίντεο διάρκειας 76 δευτερολέπτων, μια από τις γυναίκες επικρίνει την ισραηλινή κυβέρνηση στα εβραϊκά ότι απέτυχε να προστατεύσει τους ανθρώπους κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και καλεί το Ισραήλ να προχωρήσει σε ανταλλαγή αιχμαλώτων.

«Γεια σου Μπίμπι Νετανιάχου. Είμαστε σε αιχμαλωσία της Χαμάς ήδη 23 ημέρες. Χθες πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου με τις οικογένειες των ομήρων. Γνωρίζουμε ότι υποτίθεται ότι θα υπήρχε κατάπαυση του πυρός. Υποτίθεται ότι θα μας απελευθερώνατε όλους. Δεσμευτήκατε να μας απελευθερώσετε όλους».

Η ίδια συμπλήρωσε πως «αντί γι’ αυτό, τιμωρούμαστε για την πολιτική, εθνική σας αμέλεια, εξαιτίας αυτής της αποτυχίας σας στις 7 Οκτωβρίου. Επειδή δεν υπήρχε στρατός εκεί. Κανείς δεν ήρθε. Κανείς δεν μας άκουσε».

Αμέσως μετά η ίδια γυναίκα είπε πως «είμαστε αθώοι πολίτες. Πολίτες που πληρώνουν φόρους στο κράτος του Ισραήλ. Θέλετε να μας σκοτώσετε όλους. Θέλετε να μας σκοτώσετε όλους χρησιμοποιώντας τον IDF. Δεν αρκεί που σκοτώθηκαν Ισραηλινοί πολίτες».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αφήστε μας να φύγουμε. Ας πάμε τώρα. Αφήστε τους πολίτες τους να φύγουν, αφήστε τους φυλακισμένους τους να φύγουν. Ελευθερώστε μας. Ελευθερώστε όλους μας. Ας επιστρέψουμε στις οικογένειές μας τώρα!»

Από την πλευρά του, το Ισραήλ αναφέρει πως τουλάχιστον 239 άνθρωποι κρατούνται αιχμάλωτοι. Να σημειωθεί πως δεν κατέστη άμεσα δυνατό να εξακριβωθεί η ταυτότητα των γυναικών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Η ανακοίνωση του Μπένι Γκαντς έρχεται μετά την επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση, κατά την οποία οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ και η Σιν Μπετ διέσωσαν τέσσερις ομήρους στη Νουσεϊράτ στη Γάζα
NEWSROOM
Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Στενός φίλος του Ουίλιαμ και του Χάρι ο Βρετανός αριστοκράτης Χιου Γκρόσβενορ - Ο δούκας του Σάσεξ δεν παρευρέθηκε στο γάμο για «να μην επισκιάσει τη μεγάλη μέρα του φίλου του»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ