Διαδηλωτές μέσα στο Καπιτώλιο ζητούν κατάπαυση του πυρός στο Ισράηλ

Διαδηλωτές μέσα στο Καπιτώλιο ζητούν κατάπαυση του πυρός στο Ισράηλ Facebook Twitter
Φωτ.: ABCNews
0

Eκατοντάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει κτίριο στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ απαιτώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισράηλ- Χαμάς.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από την ομάδα εκστρατείας Jewish Voice for Peace. «Είμαστε όλοι εδώ για να απαιτήσουμε τον τερματισμό της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, με τη βοήθεια και την στήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ ανέφεραν οι διαδηλωτές ζητώντας κατάπαυση του πυρός στο Ισραήλ.

Βίντεο δείχνει διαδηλωτές να κάθονται στο κέντρο του κτιρίου και να φωνάζουν για ειρήνη κα κατάπαυση του πυρός στο Ισραήλ. Άλλοι στέκονται στο μπαλκόνι της ροτόντας και κρατούν πανό που καλούν σε κατάπαυση του πυρός. «Θρηνήστε τους νεκρούς και πολεμήστε για τους ζωντανούς» έγραφε ένα από τα πανό.

Παρά το γεγονός ότι φαινόταν να είναι μια ειρηνική διαδήλωση, η αστυνομία του Καπιτωλίου κινήθηκε σύντομα για να συλλάβει τους διαδηλωτές.

«Μια ομάδα διαδηλώνει μέσα στο Cannon Rotunda. Δεν επιτρέπονται διαδηλώσεις μέσα στα κτίρια του Κογκρέσου», ανέφερε ανακοίνωση στο Χ. «Προειδοποιήσαμε τους διαδηλωτές να σταματήσουν και όταν δεν συμμορφώθηκαν αρχίσαμε να τους συλλαμβάνουμε».

Πλάνα έδειξαν επίσης ότι η αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει διαδηλωτές έναν-έναν, με κάποιους να πέφτουν στο πάτωμα. Έξω από το Κογκρέσο χιλιάδες άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν την έκκληση για κατάπαυση του πυρός στο Ισραήλ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Διεθνή / ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο φαίνεται η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας  να προσπαθεί να «κρατήσει» το φορτηγό στον δρόμο και τελικά να ουρλιάζει όταν το όχημα κρεμάστηκε στο κενό
NEWSROOM
Πούτιν: «Η κατάληψη του Χάρκοβο δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Διεθνή / Αινιγματικός Πούτιν: «Η κατάληψη του Χαρκόβου δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Το Χάρκοβο δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες - Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα επιδιώκει να διευρύνει τη γραμμή του μετώπου προκειμένου να εξαντλήσει περαιτέρω την ουκρανική άμυνα
NEWSROOM
Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ