Spiegel: «Ο Νετανιάχου έχει ήδη χάσει τον πρώτο πόλεμο»

Spiegel: «Ο Νετανιάχου έχει ήδη χάσει τον πρώτο πόλεμο» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Όσο εξελίσσεται ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς αυξάνεται και η κριτική στον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Η κριτική κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού κορυφώνεται τόσο από την Αριστερά όσο και από τη Δεξιά, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει ήδη χάσει τον πρώτο πόλεμο». 

Η πλειοψηφία των Ισραηλινών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πεπεισμένη ότι ο Νετανιάχου και ο συνασπισμός του είναι υπεύθυνοι για την πανωλεθρία σχετικά με την ασφάλεια στα σύνορα με τη Γάζα.

«Η οργή προς τον Νετανιάχου είναι τεράστια σε ολόκληρη τη χώρα», αναφέρει το περιοδικό Spiegel. «Τους τελευταίους μήνες πολλοί πολίτες είδαν πώς ο Νετανιάχου διχάζει τη χώρα, καθώς και πώς η σχεδιαζόμενη δικαστική μεταρρύθμιση, που αποσκοπεί στην κατάλυση της διάκρισης των εξουσιών, διέσπασε την ισραηλινή κοινωνία. Όμως, μετά τη βίαιη επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου οι άνθρωποι συνειδητοποιούν επιπλέον ότι ο Νετανιάχου και οι ακροδεξιοί και εθνικιστές-ορθόδοξοι σύμμαχοί του έχουν απογοητεύσει τη χώρα και τους πολίτες της», αναφέρεται στο Spiegel. 

Ισραήλ: Προειδοποιούσαν οι μυστικές υπηρεσίες 

Το δημοσίευμα στο γερμανικό μέσο αναφέρει ακόμα ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούσαν επανειλημμένως ότι η διαμάχη για τη δικαστική μεταρρύθμιση αποδυναμώνει το Ισραήλ, κάτι που οι εχθροί του εβραϊκού κράτους θα εκμεταλλευτούν και θα επιτεθούν στη χώρα.

«Ο Νετανιάχου όμως δεν άκουγε: Το μόνο που ήθελε ήταν να βρει έναν τρόπο να τερματιστούν οι νομικές διαδικασίες όπου ήταν υπόδικος για διαφθορά. Εάν ο Νετανιάχου καταδικαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης. […] Στον σκοπό αυτό ο Νετανιάχου θυσίασε τα πάντα: την ενότητα της χώρας, την οικονομία, ακόμη και την ασφάλεια», γράφει το γερμανικό μέσο, καταλήγοντας πως, καθώς φαίνεται, ο Νετανιάχου «έχει ήδη χάσει τον πρώτο πόλεμο, αυτόν στο εσωτερικό της χώρας του».

Νετανιάχου Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Spiegel και Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM