Αμερικανικά ΜΜΕ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες για τα πυρηνικά υποβρύχια

Αμερικανικά ΜΜΕ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες για τα πυρηνικά υποβρύχια Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Απόρρητες πληροφορίες σχετικά με αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια φέρεται να αποκάλυψε σε έναν Αυστραλό επιχειρηματία ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγο πριν αποχωρήσει από την προεδρία των ΗΠΑ.

Στη συγκεκριμένη αποκάλυψη προχώρησαν χθες το βράδυ το ABC News και οι New York Times, με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως το περιστατικό έγινε τον Απρίλιο του 2021 στην κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να αποκάλυψε τις απόρρητες πληροφορίες στον Αυστραλό επιχειρηματία Άντονι Πρατ, ο οποίος στη συνέχεια μετέφερε όσα άκουσε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ σε δεκάδες άλλους ανθρώπους. Όπως μάλιστα αναφέρει το ABC News, τουλάχιστον 45 άτομα έμαθαν για τα αμερικανικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι στην εταιρεία του, δημοσιογράφοι και Αυστραλοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένων πρώην πρωθυπουργών.

Με βάση τα εν λόγω δημοσιεύματα, οι αποκαλύψεις του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τον πυρηνοκίνητο στόλο των ΗΠΑ. Μάλιστα, ο Αυστραλός επιχειρηματίας φέρεται να έχει δώσει ήδη κατάθεση σε ομοσπονδιακούς ερευνητές, οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση της κακοδιαχείρισης δεκάδων διαβαθμισμένων εγγράφων από τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το ABC News, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να αποκάλυψε και τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που διαθέτουν τα αμερικανικά υποβρύχια όπως επίσης και την απόσταση που μπορούν να πλησιάσουν τα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια χωρίς να γίνουν αντιληπτά.

Σημειώνεται πως τα επίμαχα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι ο Άντονι Πρατ κατέθεσε πως δεν γνώριζε αν ο Ντόναλντ Τραμπ σοβαρολογούσε ή κόμπαζε, αλλά οι ομοσπονδιακοί ερευνητές τού ζήτησαν να μην επαναλάβει τα όσα του αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι ενδέχεται να πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες που δεν πρέπει να κοινοποιηθούν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Πανεθνική απεργία σήμερα στη χώρα - Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Οι οικογένειες των ομήρων καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα αντί να συνάψει συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα

Διεθνή / Σερβία: Βίαιες διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα - Στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις συγκλονίζουν τη Σερβία από τον Νοέμβριο, μετά το δυστύχημα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ, όπου σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM