Βολές Τζουμάκα για Κασσελάκη: «Είναι η έκφραση της παρακμής και του εκφυλισμού της πολιτικής»

Βολές Τζουμάκα για Κασσελάκη: «Είναι η έκφραση της παρακμής και του εκφυλισμού της πολιτικής» Facebook Twitter
0

Σφοδρή επίθεση στην υποψηφιότητα Κασσελάκη εξαπέλυσε ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας.

«Είναι η έκφραση της παρακμής και του εκφυλισμού της πολιτικής», είπε ο Στέφανος Τζουμάκας για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ, πως όλη η διαδικασία και ο τρόπος προβολής του δεν έχει σχέση με τον δημόσιο και πολιτικό βίο.

«Τι σχέση έχει αυτό με το δημόσιο βίο; Αυτό είναι προσωπικές δημόσιες σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά ενώ έκανε λόγο για ομάδες που τον στηρίζουν. Χαρακτήρισε δε, τις ομάδες «παραμάγαζα, τα απόνερα της πολιτικής και θα έχουν την αξία που θα πάρουν στη διαδρομή» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράθεσε δε ως παράδειγμα την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ. «Εάν δεν υπήρχε η Χούντα δεν θα υπήρχε το ΠΑΣΟΚ. Ριζοσπαστικοποιήθηκε η μισή χώρα και στη συνέχεια έγινε το ΠΑΣΟΚ. Είχε 7 ομάδες, φράξιες δεν είχε ιδεολογική ενότητα, είχε πολιτική όμως ενότητα» είπε λέγοντας ότι το κόμμα είχε λόγο ύπαρξης μέχρι το 1985.

Ανάλογα προέκυψε και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε. «Προέκυψε από μία άλλη κρίση. Προέκυψε από 5 ομάδες δεν μπορεί να έχει ιδεολογική ενότητα αλλά έχουμε κάνει προσπάθειες να έχουμε πολιτική ενότητα. Μέσα αυτή τη διαδικασία παρεμβαίνουν διάφοροι παραγονταραίοι, διάφοροι δημοσιοσχεσίτες, που έχουν εταιρείες, και υποψήφιοι» υπογράμμισε κάνοντας λόγο για φαινόμενα παρακμής. «Έχουν σχέση αυτά με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες; Υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα, οι νέοι δεν βρίσκουν στέγη, υπάρχει ανεργία, μια παρακμή, έχουμε το ΑΕΠ του 2009» συνέχισε ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε έντονα την υποψηφιότητα Κασσελάκη σημειώνοντας ότι όλο αυτό το σόου έχει στόχο να αλλάζει την ατζέντα σε σχέση με τα προβλήματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιο δρόμο πρέπει να επιλέξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Απόνερα είναι όλα αυτά,» είπε ενώ ερωτώμενος για τις δηλώσεις Κασσελάκη περί ανασυγκρότησης της Αριστεράς ξέσπασε σε γέλια. «Κάτι άλλο πιο σοβαρό;» είπε ο Στέφανος Τζουμάκας σχολιάζοντας ότι «Υπάρχει σε έναν κόσμο που είναι UFO και δεν έχει αίσθηση με τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες και δεν έχει αίσθηση ποια συμφέροντα είναι από πίσω, πώς το οργανώνουν. Φυσικά είναι συμφέρονται, τι είναι; Ανέκδοτο; Σιγά το φαινόμενο» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν ασχολούμαι με πρόσωπα, διευκρίνησε ενώ τις αναταράξεις που προκάλεσε η υποψηφιότητα Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος τις αποδίδει στο σύστημα και όχι σε εκείνον.

Επέμεινε δε, για ακόμα μία φορά σε σχόλια τύπου «παραγονταραίοι και απόνερα» που δεν έχουν σχέση με τις ανάγκες της χώρας, τους αγώνες του ελληνικού λαού».

Για τον ίδιο είπε ότι έβαλε «υποψηφιότητα «για να ξαναγυρίσουμε στην πολιτική, καθώς η προηγούμενη περίοδος δεν είχε σχέση με την πολιτική, αλλά με τον «πολιτικό συνδικαλισμό».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ