Αμφιβολίες εισαγγελέα για την υπόθεση γυναίκας που φέρεται να την κρατούσε φυλακισμένη ο σύζυγός της από το 2011

Αμφιβολίες εισαγγελέα για τη γυναίκα που ισχυρίζεται ότι ήταν φυλακισμένη 12 χρόνια από τον σύζυγό της Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τις αμφιβολίες του εξέφρασε ο εισαγγελέας για τα όσα υποστηρίζει η 53χρονη, η οποία ισχυρίζεται ότι ο σύζυγός της τη βασάνιζε και την είχε φυλακισμένη στο σπίτι τους από το 2011.

Ο 55χρονος άνδρας συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι του ζεύγους στο Φορμπάκ της ανατολικής Γαλλίας και κατηγορείται για παράνομη κράτηση, βιασμούς και βασανιστήρια. Η κράτησή του παρατάθηκε για 24 ώρες, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Σαρεγκεμίν, Ολιβιέ Γκλαντί, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της 53χρονης συζύγου του. Σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, η γυναίκα δεν έχει «κανένα κάταγμα», δεν φέρει «εμφανείς εκχυμώσεις», ούτε «πληγές». 

Επίσης, από τις αιματολογικές εξετάσεις δεν διαπιστώθηκε να πάσχει από αφυδάτωση, πρόσθεσε ο Ολιβιέ Γκλαντί, σημειώνοντας ότι είναι πιθανόν να πάσχει από καρκίνο, όπως ανέφεραν πολλοί γείτονες του ζεύγους. «Ο κέρσορας μετακινείται ευλογοφανώς προς ένα τρομακτικό σενάριο της ανεπαρκούς διαχείρισης μιας ασθένειας», συνέχισε ο εισαγγελέας, λέγοντας ότι οι δηλώσεις της γυναίκας ήταν «ασυνάρτητες».

«Το σενάριο, τη στιγμή που σας μιλώ, φαίνεται να απομακρύνεται από την πιθανότητα να έχουμε έναν Γαλαζογένη (σ.σ. από το παραμύθι του Περό για τον άρχοντα που σκότωνε τις συζύγους του) στον Ανατολικό Μοζέλα», κατέληξε.

Νωρίτερα, μια αστυνομική πηγή είχε πει ότι η γυναίκα βρέθηκε γυμνή, με ξυρισμένο το κεφάλι και εμφανή κατάγματα στα πόδια, σε ένα δωμάτιο με κάγκελα στα παράθυρα και έναν «πάγκο βασανιστηρίων». Άλλη πηγή είπε ότι η γυναίκα επικοινώνησε την Κυριακή με τη γερμανική αστυνομία στο Βισμπάντεν, που με τη σειρά της ενημέρωσε τις γαλλικές αρχές.

-Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM