Καναδάς: Απαγορεύτηκαν οι δοκιμές καλλυντικών σε ζώα

Καναδάς: Απαγορεύτηκε η δοκιμή καλλυντικών σε ζώα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου
0

Στην απαγόρευση δοκιμών των καλλυντικών σε ζώα προχώρησε ο Καναδάς ακολουθώντας έτσι σειρά άλλων χωρών που έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις τα τελευταία χρόνια. 

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο C-47 της καναδικής κυβέρνησης τροποποιεί τον νόμο για τα τρόφιμα και τα φάρμακα απαγορεύοντας τόσο τις δοκιμές καλλυντικών προϊόντων σε ζώα όσο και την πώληση προϊόντων που βασίζονται σε δεδομένα από δοκιμές σε ζώα. Ωστόσο, σε δελτίο τύπου σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα «σπάνια διεξάγονταν» δοκιμές σε ζώα για καλλυντικά στον Καναδά. 

Το κείμενο του νομοσχεδίου ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι «κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να πωλεί καλλυντικό, εκτός εάν μπορεί να αποδείξει την ασφάλεια του καλλυντικού χωρίς να βασίζεται σε δεδομένα που προέρχονται από δοκιμή που διενεργήθηκε σε ζώο και θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο, ταλαιπωρία ή τραυματισμό, σωματικό ή ψυχικό, στο ζώο».  

Συνολικά 44 χώρες έχουν ψηφίσει νόμους που απαγορεύουν τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα. Όσον αφορά τις ΗΠΑ, 10 πολιτείες της χώρας έχουν απαγορεύσει επίσης την πρακτική αυτή. 

«Η προστασία των ζώων, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον, είναι κάτι που πολλοί Καναδοί έχουν ζητήσει και κάτι που μπορούμε όλοι να γιορτάσουμε», δήλωσε ο Καναδός υπουργός Υγείας, Ζαν-Ιβ Ντουκλός.  

«Είμαστε υπερήφανοι που προχωράμε με αυτό το μέτρο και που διαβεβαιώνουμε τους Καναδούς ότι τα προϊόντα που αγοράζουν είναι απαλλαγμένα από τη βαρβαρότητα. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εμπειρογνώμονες και διεθνείς εταίρους για να διερευνήσουμε ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μην υποφέρουν και να μην πεθαίνουν άλλα ζώα λόγω των δοκιμών καλλυντικών», πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM