Γιατί να βασανίζουμε κουνέλια για σαμπουάν; 10 Πολιτείες απαγόρευσαν τα καλλυντικά που δοκιμάζονται σε ζώα

Γιατί να βασανίζουμε κουνέλια για σαμπουάν; 10 Πολιτείες απαγόρευσαν τα καλλυντικά που δοκιμάζονται σε ζώα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Νέα Υόρκη έγινε η δέκατη πολιτεία των ΗΠΑ που απαγορεύει την πώληση καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Η κυβερνήτης Kathy Hochul υπέγραψε το μέτρο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Η απόφαση, απαγορεύει την πώληση και την παρασκευή καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα και θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2023.

Η νέα νομοθεσία της Νέας Υόρκης ακολουθεί παρόμοιες ενέργειες που έγιναν σε Βιρτζίνια, Καλιφόρνια, Λουιζιάνα, Νιου Τζέρσεϊ, Μέιν, Χαβάη, Νεβάδα, Ιλινόις και Μέριλαντ, σύμφωνα με την οργάνωση Humane Society.

«Επί δεκαετίες, αβοήθητα ζώα υποβάλλονταν σε σκληρά και επώδυνα πειράματα, απλώς και μόνο για τη δημιουργία καλλυντικών προϊόντων», δήλωσε η βουλευτής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Linda Rosenthal, η οποία υποστήριξε το μέτρο, μαζί με τη δημοκρατική γερουσιαστή Alessandra Biaggi.

«Ταυτόχρονα, οι μέθοδοι έρευνας έχουν εξελιχθεί, καθιστώντας περιττό το να υποβάλλονται τα ζώα σε βάναυσες δοκιμές, για τις εταιρείες που θα δημιουργήσουν μια νέα μάσκαρα ή ένα νέο σαμπουάν», δήλωσε η Rosenthal.

Η Humane Society εξηγεί ότι οι σύγχρονες μέθοδοι δοκιμών, όπως τα τεστ σε ανθρώπινα κύτταρα και τα μοντέλα προσομοίωσης σε υπολογιστή, μπορούν να αντικαταστήσουν τις δοκιμές σε ζώα, οι οποίες μερικές φορές περιλαμβάνουν την επανειλημμένη αναγκαστική σίτιση αρουραίων και την απευθείας χορήγηση χημικών ουσιών στα μάτια φυλακισμένων κουνελιών.

«Με την αυξανόμενη διαθεσιμότητα δοκιμαστικών μεθόδων χωρίς ζώα και με χιλιάδες διαθέσιμα συστατικά, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να συνεχίσουμε να βλάπτουμε τα ζώα για χάρη προϊόντων όπως το σαμπουάν, το aftershave ή η μάσκαρα», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο διευθυντής της Humane Society στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης Brian Shapiro.

«Τώρα εναπόκειται στο Κογκρέσο να περάσει τον νόμο "Humane Cosmetics Act", ώστε να υπάρξει ένα συνεπές πρότυπο για τον τερματισμό των δοκιμών καλλυντικών σε ζώα σε όλη τη χώρα», συνέχισε. Ο νόμος Humane Cosmetics Act - ο οποίος εισήχθη στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Δεκέμβριο του 2021 - θα μπορούσε να απαγορεύσει την πώληση και την κατασκευή καλλυντικών που δοκιμάζονται σε ζώα, σε όλες τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Humane Society, περισσότερες από 375 εταιρείες έχουν προσυπογράψει  για να στηρίξουν τη νομοθεσία για μια γενική απαγόρευση στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Walgreens, The Body Shop, Unilever, H&M και Paula's Choice.

Στη Νέα Υόρκη, ήταν μια μνημειώδης εβδομάδα για τα δικαιώματα των ζώων. Η κυβερνήτης Hochul υπέγραψε επίσης την Πέμπτη νομοθεσία που απαγορεύει στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων στην πολιτεία να πωλούν σκύλους, γάτες και κουνέλια από τον Δεκέμβριο του 2024.

Τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων της Νέας Υόρκης θα έχουν στη διάθεσή τους ένα χρόνο για να συμμορφωθούν με το νέο νόμο, ενώ οι Νεοϋορκέζοι θα μπορούν να αγοράζουν σκυλιά από υπεύθυνους εκτροφείς και μετά την εφαρμογή του νόμου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Εταιρείας για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων.

«Τα σκυλιά, οι γάτες και τα κουνέλια σε όλη τη Νέα Υόρκη αξίζουν σπίτια με αγάπη και ανθρώπινη μεταχείριση», δήλωσε η Hochul σε δελτίο τύπου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM