Γερμανία: Αρχιεπισκοπή θα δώσει αποζημίωση 300.000€ σε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ιερέα

Γερμανία: Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ιερέα θα λάβει 300.000 ευρώ αποζημίωση από την αρχιεπισκοπή Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η αρχιεπισκοπή της Κολωνίας θα καταβάλλει αποζημίωση 300.000 ευρώ σε άνδρα που έπεσε κατ’ επανάληψη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν ιερέα, τη δεκαετία του 1970.

Το δικαστήριο της Κολωνίας καταδίκασε την αρχιεπισκοπή στην οποία υπαγόταν ο ιερέας να καταβάλει στο θύμα 300.000 ευρώ στο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και να αναλάβει τα έξοδα ενδεχόμενων μελλοντικών θεραπειών του για τις πιθανές ψυχολογικές επιπτώσεις.

Το θύμα, ηλικίας 62 ετών σήμερα, είχε υποστεί περισσότερες από 300 σεξουαλικές επιθέσεις από έναν ιερέα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Το θύμα ζητούσε αποζημίωση 750.000 ευρώ.

Η αρχιεπισκοπή, που δεν αμφισβητούσε τα γεγονότα και δεν επιχείρησε να επικαλεστεί την παραγραφή των αδικημάτων, μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Η απόφαση αυτή μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αποζημιώνονται τα θύματα επιθέσεων με δράστες ιερείς. 

Μέχρι σήμερα η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποζημίωνε θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από ιερείς μόνο κατόπιν προσφυγής της ανεξάρτητης Επιτροπής Υπηρεσιών Αναγνώρισης (UKA) που εδρεύει στη Βόννη. Τα θύματα παιδεραστών ιερέων έχουν λάβει συνολικά 40 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με μια πανεπιστημιακή έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2018, 3.677 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από μέλη του κλήρου στη Γερμανία μεταξύ 1946-2014. Οι ερευνητές δεν είχαν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία και ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιστεύεται ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Όλες οι επισκοπές έχουν ξεκινήσει ανεξάρτητες έρευνες για να ρίξουν περισσότερο φως σε αυτές τις υποθέσεις.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM