Ιταλία: 5 αστυνομικοί κατηγορούνται για ξυλοδαρμό και βασανιστήρια σε βάρος πολιτών

Ιταλία: Συνελήφθησαν πέντε αστυνομικοί για ξυλοδαρμό και βασανιστήρια σε βάρος πολιτών Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / EPA
0

Πέντε αστυνομικοί συνελήφθησαν από συναδέλφους τους στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Βερόνα, κατηγορούμενοι ότι ξυλοκόπησαν και βασάνισαν τουλάχιστον επτά πολίτες. 

Πρόκειται για έναν επιθεωρητή και τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι χαστούκιζαν, προπηλάκιζαν και «τύφλωναν» με σπρέι πιπεριού πολίτες, που είχαν συλληφθεί και έπρεπε να ανακριθούν, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. 

Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι φέρεται να ανάγκασαν έναν πολίτη να ουρήσει σε γραφείο του αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια να πέσει στο πάτωμα και να το καθαρίσει, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Σε άλλο περιστατικό, ο ένας αστυνομικός «χαστούκισε τόσο δυνατά έναν ανακρινόμενο, που ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του για αρκετά λεπτά. 

Οι πέντε συλληφθέντες τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό. Άλλοι 23 συνάδελφοί τους, έστω κι αν δεν συμμετείχαν στα βασανιστήρια, μπορεί με τη στάση τους να συγκάλυψαν ή να μην κατήγγειλαν αυτές τις συμπεριφορές, επεσήμανε ο διευθυντής της αστυνομίας της Βερόνα. Οι κατηγορούμενοι «αντί να προλαμβάνουν και να αποτρέπουν τα αδικήματα, φέρονται να τα διέπρατταν οι ίδιοι», επεσήμανε ο εισαγγελέας για την υπόθεση, που κατέληξε σε συλλήψεις έπειτα από έρευνα οχτώ μηνών. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM