Ιταλία: Αποζημίωση 50.000€ σε ζευγάρι, για τον θόρυβο από τη νυχτερινή ζωή

Ιταλία: Αποζημίωση 50.000€ σε ζευγάρι, για τον θόρυβο από τη νυχτερινή ζωή Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Ένα ζευγάρι στην Ιταλία, που απηύδησε με τη θορυβώδη νυχτερινή ζωή στη γειτονιά του, προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Και έπειτα από μακρά διαμάχη δικαιώθηκε και θα εισπράξει αποζημίωση. 

Τώρα, δήμαρχοι σε όλη την Ιταλία φοβούνται ότι θα ακολουθήσει κύμα προσφυγών, μετά την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού δικαστηρίου που αναγνώρισε ότι ο θόρυβος της νυχτερινής ζωής μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία

Στην πρώτη απόφαση αυτού του είδους στην Ιταλία, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο διέταξε τον δήμο της Μπρέσια να καταβάλει αποζημίωση 50.000 ευρώ στο ζευγάρι, επειδή απέτυχε να τους προφυλάξει από τον θόρυβο, σύμφωνα με την  Il Messaggero.

Με την απόφαση αυτή μπαίνει ένα τέλος στη δικαστική διαμάχη που κράτησε 10 χρόνια, με την οποία το ζευγάρι διεκδικούσε το δικαίωμα στην «ήσυχη ζωή» και την «ανάπαυση». Πρόκειται για κατοίκους της Καρμίνε, μια συνοικία της Μπρέσια που είναι δημοφιλής για την έντονη νυχτερινή ζωή. 

Το ζευγάρι ανέφερε ότι πέρασε αμέτρητες νύχτες άγρυπνο, εξαιτίας της ακατάσχετης φλυαρίας ανθρώπων, συχνά μεθυσμένων, σε δρόμους κοντά στο σπίτι τους. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αναγνώρισε τα δεινά τους, συμφωνώντας με προηγούμενη δικαστική απόφαση που ανέφερε πως οι φωνές από τα μπαρ και τα εστιατόρια ήταν επιβλαβείς για την υγεία του ζευγαριού. Ο θόρυβος, ανέφερε το δικαστήριο, έχει παραβιάσει το δικαίωμά τους στην ηρεμία και την ησυχία. 

Δήμαρχοι άλλων ιταλικών πόλεων ανησυχούν ότι και εκείνοι ίσως αναγκαστούν να καταβάλουν αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ σε κατοίκους περιοχών όπου η νυχτερινή ζωή γίνεται ολοένα πιο έντονη, ιδιαίτερα μετά την πανδημία. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο πρόκειται για εξετάσει και την προσφυγή 29 κατοίκων της συνοικίας Σαν Σαλβάριο στο Τορίνο. Αν τους δικαιώσει, ο δήμος μπορεί να χρειαστεί να συμμορφωθεί με προηγούμενη απόφαση που επιδίκασε αποζημίωση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ

Σε άλλες περιοχές της Ιταλίας  ομάδες κατοίκων ήδη έχουν κινηθεί δικαστικά- ή απειλούν να το κάνουν- λόγω των θορύβων της νυχτερινής ζωής. Μεταξύ άλλων στο Μπάρι, όπου 140 πολίτες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη γιατί «εξοργίστηκαν από τις συνεχείς φασαρίες», σύμφωνα με την Il Messaggero.

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM