ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Καιρός- Αγίου Πνεύματος: Με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες η επιστροφή των εκδρομέων

Ζεστός ο καιρός κατά την επιστροφή των εκδρομέων - Τα μέτρα της Τροχαίας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σύμμαχος είναι ο καιρός για τους εκδρομείς που επιστρέφουν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως ο καιρός θα παραμείνει ζεστός και αύριο, Τρίτη 6 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολόγου Χριστίνα Ρήγου «Θα έχουμε ίσως λίγο χαμηλότερες από καλοκαιρινές θερμοκρασίες, αλλά γενικά θα είναι καλός ο καιρός, απλά θα υπάρχουν κάποιες απογευματινές μπόρες που θα σημειώνονται στα ορεινά, αλλά όχι στην ένταση της προηγούμενης εβδομάδας».

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για πολύ καλές καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες από αύριο.

Την ίδια ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές οδούς αλλά και στην Αττική οδό είναι αυξημένη, ενώ το ίδιο εντοπίζεται και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Τα μέτρα της Τροχαίας - Πώς θα επιστρέψουν οι εκδρομείς

Σε ισχύ παραμένουν τα μέτρα της Τροχαίας και για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Τα μέτρα περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
  • Επισημαίνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της ΕΛ.ΑΣ, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM