Μεξικό: Βρέθηκαν 45 σακούλες με ανθρώπινα οστά σε χαράδρα

Μεξικό: Βρέθηκαν 45 σακούλες με ανθρώπινα οστά σε χαράδρα Facebook Twitter
Φωτ.: State Prosecutor's Office in Jalisco
0

Περίπου 45 σακούλες που περιείχαν ανθρώπινα οστά βρέθηκαν σε χαράδρα στο Μεξικό, μετά από έρευνα των αρχών για την αναζήτηση επτά νέων που είχαν εξαφανιστεί για περίπου δέκα ημέρες. 

«Πρόκειται για σαράντα πέντε σακούλες με ανθρώπινα οστά, τα οποία ανήκαν σε άνδρες και γυναίκες», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το γραφείο της πολιτειακής εισαγγελίας, που συνέχιζε να συγκεντρώνει χθες Πέμπτη αποδεικτικά στοιχεία.

Οι αρχές διενεργούσαν έρευνα για βρουν δυο γυναίκες και πέντε άνδρες, ηλικίας περίπου τριάντα ετών από την 20ή Μαΐου.

Οι καταθέσεις και οι δηλώσεις εξαφάνισης έγιναν ή υποβλήθηκαν χωριστά και σε διαφορετικές ημερομηνίες, όμως οι αρχές αντιλήφθηκαν στην πορεία πως όλοι οι αγνοούμενοι εργάζονταν στο ίδιο call center.

Η τοποθεσία όπου εργάζονταν οι εξαφανισθέντες δεν απέχει πολύ από την περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα ανθρώπινα οστά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης ενεχόταν σε παράνομες δραστηριότητες κάτι που απορρίπτουν οι συγγενείς των θυμάτων. 

Στο Μεξικό καταμετρώνται πάνω από 340.000 δολοφονίες και περίπου 100.000 «εξαφανίσεις», που οι αρχές αποδίδουν στην πλειονότητά τους σε συμμορίες, αφότου άρχισε ο λεγόμενος «πόλεμος» κατά των ναρκωτικών, η αμφιλεγόμενη επιχείρηση των αρχών εναντίον των καρτέλ με την ανάπτυξη του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, τον Δεκέμβριο του 2006.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM