Το Κονέκτικατ αθώωσε 12 «μάγισσες» σχεδόν 400 χρόνια μετά

Το Κονέκτικατ αθώωσε 12 «μάγισσες» σχεδόν 400 χρόνια μετά Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Το Κονέκτικατ των ΗΠΑ απάλλαξε μεταθανάτια δώδεκα πρόσωπα που είχαν καταδικαστεί ως «μάγισσες» σε δίκες που είχαν διεξαχθεί πριν από σχεδόν 400 χρόνια, την περίοδο της αποικιακής Αμερικής.

Ένδεκα από αυτά τα πρόσωπα είχαν απαγχονιστεί έπειτα από τις καταδίκες τους για «μαγεία» στην αμερικανική πολιτεία, στα μέσα του 17ου αιώνα, ενώ το δωδέκατο γλύτωσε.

Αιρετοί του Κονέκτικατ υιοθέτησαν την Πέμπτη ψήφισμα για τις υποθέσεις τους, ανακηρύσσοντας την αθωότητα των προσώπων αυτών και χαρακτηρίζοντας τις ποινές που επιβλήθηκαν σε εννιά γυναίκες και δυο άνδρες «δικαστικό σφάλμα».

Οργάνωση απογόνων των θυμάτων, η CT Witch Trial Exoneration Project, εξέφρασε ικανοποίηση στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε για την έγκριση του ψηφίσματος από τους κοινοβουλευτικούς. Διεξήγαγε εκστρατεία υπέρ της μεταθανάτιας αποκατάστασής τους.

Η απόφαση του Κονέκτικατ καταγράφτηκε την παραμονή της 376ης επετείου από τον πρώτο απαγχονισμό καταδικασθείσας για μαγεία στη Νέα Αγγλία, αυτήν της Άλις Γιανγκ.

Εκατοντάδες άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες, κατηγορήθηκαν για «μαγεία» στη Νέα Αγγλία τον 17ο αιώνα, ειδικά στις διαβόητες δίκες του Σάλεμ, στη Μασαχουσέτη, από το 1692 ως το 1693, στις οποίες κυριάρχησαν ο φόβος, η παράνοια και οι προλήψεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM