Άγριος ξυλοδαρμός τρανς γυναίκας από αστυνομικούς στο Μιλάνο- Viral to βίντεο

Viral το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό τρανς γυναίκας από αστυνομικούς στο Μιλάνο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ένα βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες με τον άγριο ξυλοδαρμό μίας τρανς γυναίκας από αστυνομικούς στο Μιλάνο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μία 41χρονη τρανς γυναίκα από τη Βραζιλία και σύμφωνα με το ερασιτεχνικό βίντεο που έχει έρθει στη δημοσιότητα, το περιστατικό αστυνομικής βίας έγινε κοντά στο πανεπιστήμιο Μποκόνι του Μιλάνου, στη Βόρειο Ιταλία.

Το βίντεο έχει γίνει viral στα social media και δείχνει ξεκάθαρα τέσσερις αστυνομικούς της τοπικής αστυνομίας του Μιλάνου να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν την γυναίκα, χτυπώντας την πολλές φορές στο κεφάλι και στα πλευρά.

Την ίδια στιγμή, όπως φαίνεται και από το βίντεο, η γυναίκαι δεν αντιστέκεται καν παρά μόνο αμύνεται.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, σύμφωνα με πηγές συνδικάτου της αστυνομίας, που δεν επιβεβαιώνει ο διοικητής της τοπικής αρχής, φαίνεται πως πριν το περιστατικό αυτό αστυνομικής βίας η γυναίκα βρισκόταν στο Πάρκο Τρότερ του Ανατολικού Μιλάνου – δηλαδή σε διαφορετική περιοχή.

Εκεί «κάποιοι γονείς μαθητών σχολείου, γύρω στις 8.00 π.μ» ανέφεραν την παρουσία της τρανς γυναίκας «σε εμφανή κατάσταση ψυχοφυσικής διαταραχής και ότι παρενοχλούσε κόσμο και επιχειρούσε να γδυθεί».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τη 41χρονη συνόδευσαν με περιπολικό οι αστυνομικοί με προορισμό ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα σε απόσταση μεγαλύτερη των πέντε χιλιομέτρων.

Εκεί φέρεται να άρχισε να κλωτσά δύο αστυνομικούς όταν σταμάτησε το περιπολικό, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει.

Η τοπική αστυνομία του Μιλάνου πραγματοποιεί έρευνα για να διαλευκάνει το περιστατικό.

Κατά της 41χρονης υποβλήθηκε μήνυση για αντίσταση σε αστυνομικό ενώ το περιστατικό έχει προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις. Ο δήμαρχος του Μιλάνο, Μπέπε Σάλα έκανε λόγο για σοβαρή υπόθεση και η γερουσιάστρια Ιλάρια Κούκι, αδελφή του Στέφανου Κούκι, ενός νεαρού άντρα που σκοτώθηκε το 2009 ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση, προανήγγειλε πως θα φέρει την υπόθεση στην προσοχή της Ιταλικής Ολομέλειας.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χίλαρι Κλίντον: «Έπρεπε να σκεφτείτε να παντρευτείτε» - Η προειδοποίηση για το μέλλον των γάμων ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Χίλαρι Κλίντον: «Οι Ρεπουμπλικάνοι θα κάνουν με τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών ό,τι και με τις αμβλώσεις»

Η Χίλαρι Κλίντον εκτιμά πως επί Τραμπ θα χαθεί το εθνικό δικαίωμα στον γάμο ανεξαρτήτως φύλου και θα δοθεί το δικαίωμα σε κάθε πολιτεία να αποφασίζει ανεξάρτητα
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Το συγκινητικό γράμμα για τον Πρίγκιπα Φίλιππο που πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Το συγκινητικό γράμμα για τον Πρίγκιπα Φίλιππο που πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο πρίγκιπας Χάρι ζήτησε από φίλο του να τοποθετήσει το γράμμα και ένα στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ανήμερα της επετείου της Ημέρας της Νίκης επί της Ιαπωνίας, όταν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα αποχώρησαν από το σημείο
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Τα 4 βασικά σημεία από τις συνομιλίες στην Ουάσιγκτον

Διεθνή / Συνάντηση στον Λευκό Οίκο: Τα 4 βασικά σημεία από τις συνομιλίες για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι με Ευρωπαίους συμμάχους επισκέφθηκαν τον Τραμπ, στον απόηχο της συνόδου της Αλάσκας με τον Πούτιν - Ποια ήταν τα σημαντικότερα συμπεράσματα των συνομιλιών και τι περιμένουμε στο εξής;
LIFO NEWSROOM