Στη Στέψη του Καρόλου το κοινό θα κληθεί να ορκιστεί πίστη στον μονάρχη- και τους διαδόχους

Στη Στέψη του Καρόλου το κοινό θα κληθεί να ορκιστεί πίστη στον μονάρχη- και τους διαδόχους Facebook Twitter
0

Το Σάββατο, 6 Μαΐου θα λάβει χώρα η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και οι πλήρεις λεπτομέρειες έχουν δημοσιευθεί από το Παλάτι του Λάμπεθ.

Το γραφείο του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι έδωσε στη δημοσιότητα το ακριβές τελετουργικό της στέψης. Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνεται και πρόσκληση προς το κοινό ώστε να ορκιστεί πίστη στον μονάρχη αλλά και στους διαδόχους του.

Οι πολίτες που θα παρακολουθούν τη στέψη θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια «χορωδία εκατομμυρίων φωνών».

Για την ακρίβεια, αναφέρεται πως «Όλοι εκείνοι που το επιθυμούν, στο Αββαείο και αλλού, πείτε μαζί «Ορκίζομαι αληθινή πίστη στην Αυτού Εξοχότητα Σας και στους διαδόχους σας σύμφωνα με τον νόμο. Μάρτυς μου ο Θεός». Εκπρόσωπος του Παλατιού Λάμπεθ, του γραφείου του Αρχιεπισκόπου, δήλωσε: «Ο φόρος τιμής του λαού είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός, διότι είναι κάτι εντελώς καινούργιο».

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι θα αναφωνήσει στη συνέχεια «Ο Θεός σώζει τον Βασιλιά».

Θρησκευτικοί ηγέτες από άλλες θρησκείες στην τελετή στέψης

Στη χριστιανική τελετή θα συμμετάσχουν ενεργά για πρώτη φορά και θρησκευτικοί ηγέτες από άλλες θρησκείες. Η στέψη του Σαββάτου θα είναι η πρώτη που θα ενσωματώσει και άλλες γλώσσες που ομιλούνται στη Βρετανία. Πρόκειται για μια προσευχή στα ουαλικά και έναν ύμνο στα ουαλικά, στη σκωτική γαελική και στην ιρλανδική γαελική, ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν και γυναίκες επίσκοποι, αναφέρει η ανακοίνωση.

Παρά τις αλλαγές που έχουν σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζουν άλλες θρησκείες, οι τρεις όρκοι που θα δώσει ο βασιλιάς και αποτελούν την καρδιά της τελετής παραμένουν αμετάβλητοι, συμπεριλαμβανομένης της υπόσχεσης να διατηρήσει «την Προτεσταντική Μεταρρυθμισμένη Θρησκεία».

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σχετικά με την τελετή, ο Κάρολος θα φορέσει την ίδια ενδυμασία, χρώματος πορφυρού και μωβ από μεταξωτό βελούδο, με εκείνη που είχε φορέσει ο παππούς του, ο βασιλιάς Γεώργιος ο ΣΤ' στην δική του στέψη το 1937.

Βασιλιάς Κάρολος: Η τελετή στέψης θα περιλαμβάνει και πρόσκληση στο κοινό για πίστη στον νέο μονάρχη Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ

Κάρολος: Μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και των 14 κρατών της Κοινοπολιτείας

Ο Κάρολος γίνεται έγινε μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και των υπόλοιπων 14 κρατών της Κοινοπολιτείας (Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τζαμάικα, Μπαχάμες, Γρενάδα, Παπούα Νέα Γουινέα, Νήσοι Σολομώντα, Τουβαλού, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Μπελίζ και Άγιος Χριστόφορος) μετά τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM