Η Interpol εξέδωσε εντάλματα σύλληψης, ή «κόκκινα σήματα»,-σε βάρος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ και του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Αμπντάλα αλ Σενούσι, σύμφωνα με ανακοινωθέν της σήμερα.
Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στην διεθνή αστυνομική οργάνωση, που εδρεύει στη Λυών της Γαλλίας, χθες.
«Σε ό,τι αφορά στο αρχηγείο της γενικής γραμματείας της Ιντερπόλ, ο Μουάμαρ Καντάφι είναι φυγάς, η χώρα της οποίας είναι υπήκοος και το ΔΠΔ θέλουν να συλληφθεί και να προσαχθεί στην δικαιοσύνη για τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τα εγκλήματα» που του αποδίδονται ότι διέπραξε, ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Ρόναλντ Νομπλ.
Τον Ιούνιο, το ΔΠΔ είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος και των τριών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Διεθνή /
Η Ιντερπόλ αναζητά τον Καντάφι

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Πού έχει σπίτια ο Τζόκοβιτς; Αυτές είναι οι πολυτελείς ιδιοκτησίες του λίγο πριν μετακομίσει στην Αθήνα

Ελικόπτερο έπεσε στη μαρίνα Βουλιαγμένης

Εικόνες καταστροφής στο Ισραήλ: 10 φωτογραφίες από την επίθεση του Ιράν

Τραμπ: «Αν δεχθούμε επίθεση από το Ιράν, η απάντηση θα είναι σε επίπεδα που δεν έχουν ξαναϊδωθεί»

Νεραντζιές: Γιατί κινδυνεύει το δέντρο-μνημείο της Αθήνας;

σχόλια