Φωτιά στο ρωσικό πολιτιστικό κέντρο στη Λευκωσία- Η καταγγελία της διευθύντριας

Κύπρος: Φωτιά σε ρωσικό πολιτιστικό κέντρο- Η καταγγελία της διευθύντριας Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Φωτιά ξέσπασε στη Λευκωσία σε ρωσικό πολιτιστικό κέντρο, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το κτίριο υπήρξε στόχος εμπρηστικής επίθεσης. 

Πέντε πυροσβεστικά οχήματα με πάνω από 20 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου προκλήθηκε η φωτιά, ενώ οι πυροσβέστες είπαν ότι οι φλόγες κατέκλυσαν ολόκληρη τη στέγη. Η φωτιά έχει πλέον κατασβεστεί όπως επιβεβαίωσε και η ρωσική πρεσβεία.  Η πυρκαγιά ξέσπασε στην πλευρά του κτηρίου, που βρίσκεται στην οδό Δημοφώντος. Η είσοδος του κτιρίου βρίσκεται στην οδό Αλάσιας.

«Σημειώθηκαν δύο ισχυροί κρότοι, φλέγονται οι τοίχοι και η σκεπή. Το κτίριο εκκενώθηκε. Η αστυνομία απέκλεισε το κτίριο και στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβέστες» είχε δηλώσει αρχικά η διευθύντρια του πολιτιστικού κέντρο Αλίνα Ράντσενκο.

Η πυρκαγιά περιορίστηκε σε περίπου δύο ώρες από την άφιξη της πυροσβεστικής στο σημείο.

To Ρωσικό Πολιτιστικό κέντρο βρισκόταν υπό ανακαίνιση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, ολόκληρο το κτίριο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται. 

Ρωσικές καταγγελίες για εμπρησμό στο πολιτιστικό κέντρο 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι «Russia 24» η φωτιά στο κτίριο του Ρωσικού Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού στη Λευκωσία θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Αυτόπτες μάρτυρες, όπως είπε στο κανάλι η διευθύντρια του κέντρου Αλίνα Ράντσενκο, είχαν παρατηρήσει το ίδιο αυτοκίνητο δίπλα στο κτίριο για αρκετές ημέρες.

«Ένα λευκό μίνι βαν βρισκόταν για αρκετές ημέρες στην περιοχή του κτιρίου, το οποίο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος», είπε.

Βίντεο από τη φωτιά έχει κυκλοφορήσει και στο διαδίκτυο. Το βίντεο δείχνει μαύρα νέφη καπνού να υψώνονται.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Διεθνή / Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ανέτρεψε αμφιλεγόμενο νόμο που υπονόμευε τις ανεξάρτητες αρχές κατά της διαφθοράς, μετά από μαζικές διαδηλώσεις και ευρωπαϊκές πιέσεις
LIFO NEWSROOM
Έκθεση-σοκ για την Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών, εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Διεθνή / Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών και εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Νέα έρευνα καταγράφει συστηματική χρήση σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου στο Τιγκράι: βιασμοί χιλιάδων γυναικών και παιδιών, εγκυμοσύνες υπό πίεση και μυριάδες τραυματισμοί
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM