Φωτιά στο ρωσικό πολιτιστικό κέντρο στη Λευκωσία- Η καταγγελία της διευθύντριας

Κύπρος: Φωτιά σε ρωσικό πολιτιστικό κέντρο- Η καταγγελία της διευθύντριας Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Φωτιά ξέσπασε στη Λευκωσία σε ρωσικό πολιτιστικό κέντρο, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το κτίριο υπήρξε στόχος εμπρηστικής επίθεσης. 

Πέντε πυροσβεστικά οχήματα με πάνω από 20 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου προκλήθηκε η φωτιά, ενώ οι πυροσβέστες είπαν ότι οι φλόγες κατέκλυσαν ολόκληρη τη στέγη. Η φωτιά έχει πλέον κατασβεστεί όπως επιβεβαίωσε και η ρωσική πρεσβεία.  Η πυρκαγιά ξέσπασε στην πλευρά του κτηρίου, που βρίσκεται στην οδό Δημοφώντος. Η είσοδος του κτιρίου βρίσκεται στην οδό Αλάσιας.

«Σημειώθηκαν δύο ισχυροί κρότοι, φλέγονται οι τοίχοι και η σκεπή. Το κτίριο εκκενώθηκε. Η αστυνομία απέκλεισε το κτίριο και στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβέστες» είχε δηλώσει αρχικά η διευθύντρια του πολιτιστικού κέντρο Αλίνα Ράντσενκο.

Η πυρκαγιά περιορίστηκε σε περίπου δύο ώρες από την άφιξη της πυροσβεστικής στο σημείο.

To Ρωσικό Πολιτιστικό κέντρο βρισκόταν υπό ανακαίνιση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, ολόκληρο το κτίριο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται. 

Ρωσικές καταγγελίες για εμπρησμό στο πολιτιστικό κέντρο 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι «Russia 24» η φωτιά στο κτίριο του Ρωσικού Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού στη Λευκωσία θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Αυτόπτες μάρτυρες, όπως είπε στο κανάλι η διευθύντρια του κέντρου Αλίνα Ράντσενκο, είχαν παρατηρήσει το ίδιο αυτοκίνητο δίπλα στο κτίριο για αρκετές ημέρες.

«Ένα λευκό μίνι βαν βρισκόταν για αρκετές ημέρες στην περιοχή του κτιρίου, το οποίο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος», είπε.

Βίντεο από τη φωτιά έχει κυκλοφορήσει και στο διαδίκτυο. Το βίντεο δείχνει μαύρα νέφη καπνού να υψώνονται.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM