Εκπαίδευση αστυνομικών από Αμερικανούς για “Διαχείριση εθνικής κρίσης”

Εκπαίδευση αστυνομικών από Αμερικανούς για “Διαχείριση εθνικής κρίσης” Facebook Twitter
0

Το πρόσεξε το www.skai.gr μέσα στα πολλά δελτία τύπου που κυκλοφορούν και το σημειώνει, γιατί ίσως να έχει την ιδιαίτερη σημασία του. Την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε το 12ημερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, σε θέματα «Διαχείρισης Κρίσιμου Περιστατικού». Το σεμινάριο αυτό “διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α και με τη συμμετοχή τριών εξειδικευμένων Αμερικανών εκπαιδευτών”. Το παρακολούθησαν 11 Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και 12 Στελέχη της Κυπριακής Αστυνομίας.

Στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται ότι στόχος αυτού του σεμιναρίου ήταν η ανάπτυξη ικανοτήτων σε θέματα οργάνωσης, σχεδιασμού, συντονισμού και διοίκησης αστυνομικών Υπηρεσιών σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο. Παρακάτω η ανακοίνωση αναφέρει ότι “ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες και την ικανότητα ανταπόκρισης σε μία κρίση, στοχεύοντας στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των εγκαταστάσεων, καθώς και της εθνικής διάρθρωσης και υποδομής…”

Η ανακοίνωση δημιουργεί βεβαίως απορίες για το τι ακριβώς φοβούνται οι επιτελείς και εκπαιδεύονται από Αμερικανούς “στην προστασία ζωών και εγκαταστάσεων εθνικής διάρθρωσης και υποδομής;”

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι “αποστολή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης είναι η μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση του στα σύγχρονα αστυνομικά θέματα και προβλήματα, γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του».

Σύμφωνα πάντως με τον Σκάι που επικοινώνησε με υψηλόβαθμους αξιωματικούς το Σεμινάριο δεν είχε να κάνει με την επικαιρότητα και τις καταστάσεις που ζούμε αλλά είναι απλά ένα «θεωρητικό» σενάριο, στο οποίο συχνά-πυκνά τα Σώματα Ασφαλείας εκπαιδεύονται!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM