Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Πράσινο φως» για κιτ εκσυγχρονισμού των F-16 της Τουρκίας

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για εκσυγχρονισμό των F-16 της Τουρκίας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση των κιτ εκσυγχρονισμού για τα F-16 στην Τουρκία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. 

Σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου, το υπουργείο Εξωτερικών διαβίβασε επίσημα την απόφασή του στο Κογκρέσο για την πώληση των κιτ εκσυγχρονισμού του δικτύου ζεύξης δεδομένων Link-16, του συστήματος επικοινωνίας των υφιστάμενων στο τουρκικό οπλοστάσιο μαχητικών F-16.

Εκτός από την πώληση του συστήματος Link-16, στην αμερικανική πρόταση για αναβάθμιση των τουρκικών F-16 σε επίπεδο «Block Upgrade-2» επίσης στο σύστημα αυτόματης αποφυγής σύγκρουσης, καθώς και η τεχνική υποστήριξη. Από την αμερικανική πλευρά δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη δήλωση. 

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του υπουργείου εντός 15 εργάσιμων ημερών. 

Τι είναι το Link-16

Το Link-16 είναι ένα στρατιωτικό ραδιοδίκτυο που χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ και τις συμμαχικές χώρες.

Παρέχει τακτική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ αεροσκαφών, ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), πλοίων και στρατευμάτων εδάφους.

Το Link-16 είναι γνωστό για τα χαρακτηριστικά του όπως η μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας, η αυτόματη ανανέωση δεδομένων και η ευρεία κάλυψη. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM