Φωτιά στο Μάτι: Σε νέα δίκη οι 21 κατηγορούμενοι- Η πρώτη δημόσια συγνώμη

Φωτιά στο Μάτι: Σε νέα δίκη οι 21 κατηγορούμενοι Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε δεύτερη δίκη θα λογοδοτήσουν οι 21 κατηγορούμενοι, οι οποίοι ήδη δικάζονται στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τη φονική φωτιά στο Μάτι, που άφησε πίσω της 104 νεκρούς.

Η νέα δίκη για το Μάτι θα διεξαχθεί στο τριμελές εφετείο πλημμελημάτων, λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας. Οι κατηγορούμενοι θα έχουν απέναντί τους ως πολιτική αγωγή εγκαυματίες, οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική κατάσταση με τα δεκάδες θύματα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται  έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου, που εκδικάζει την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς, να αποστείλει στην εισαγγελία κατάλογο με τα ονόματα των εγκαυματιών οι οποίοι δεν καταγράφηκαν επισήμως, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους. 

Φωτιά στο Μάτι: Η πρώτη δημόσια συγγνώμη που ακούστηκε στο δικαστήριο 

Σήμερα στη δίκη για το Μάτι ο πρώην διευθυντής επιχειρήσεων του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Φίλιππος Παντελεάκος, λαμβάνοντας το λόγο για να υποβάλλει ερωτήσεις στον πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο ζήτησε συγγνώμη.

«Εκφράζω δημόσια σαν άνθρωπος συγνώμη για τα αποτελέσματα του κρατικού μηχανισμού και το σεβασμό μου απέναντι στα θύματα και τους συγγενείς τους», τόνισε χαρακτηριστικά. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ελλάδα / Μάτι: «Οι ΟΤΑ ασκούν εφέσεις» κατήγγειλε ο Σύλλογος Θανόντων και Εγκαυματιών - «Αποσυρόμαστε άμεσα» απαντούν

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Πιερρακάκη με Νίκο Χαρδαλιά και δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα, αποσύρονται οι εφέσεις για Μάτι και Μάνδρα
LIFO NEWSROOM
Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Ελλάδα / Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Γνωστός από τη δεκαετία του 1990 για τον ρόλο του στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Χρήστος Μαυρίκης βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά μετά τη σύλληψή του για φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού
LIFO NEWSROOM