Ολυμπιακοί Αγώνες- Κίεβο: Οι Ουκρανοί αθλητές δεν θα μετάσχουν σε αγώνες πρόκρισης με Ρώσους

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απαγορευτικό στους Ουκρανούς αθλητές να αντιμετωπίσουν Ρώσους σε αγώνες πρόκρισης Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Οι Ουκρανοί αθλητές δεν θα μετάσχουν σε αγώνες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 αν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν, αποφάσισε το Κίεβο. 

Η απόφαση της κυβέρνησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εγκρίθηκε μετά από πρόταση του υπουργού Αθλητισμού, Βαντίμ Χουτσαϊτ. Επιπλέον, αποφασίστηκε πως οι εθνικές ομοσπονδίες που αγνοούν αυτήν την απόφαση θα έχουν κυρώσεις.

«Σε συνεδρίαση της κυβέρνησης, λήφθηκε μια απόφαση πρωτοκόλλου με την πρόταση του συναδέλφου Χουτσάιτ, να λάβουμε μέρος σε αγώνες πρόκρισης, μόνο αν δεν υπάρχουν Ρώσοι», δήλωσε ο Όλεχ Νεμτσίνοφ, γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με το Suspilne, τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Ουκρανίας.

Την Τρίτη, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε συστάσεις για τη σταδιακή επιστροφή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις, υπό το καθεστώς της ουδετερότητας. Οι αθλητές και των δύο χωρών είχαν αποκλειστεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. 

Η ΔΟΕ θα αποφασίσει σε μεταγενέστερη ημερομηνία για τη συμμετοχή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ουκρανία έχει απειλήσει να μποϊκοτάρει τους Αγώνες του 2024, εάν επιτραπεί στους αθλητές των δύο χωρών επιτραπεί να αγωνισθούν στην γαλλική πρωτεύουσα.

Κάποιες διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες έχουν επιτρέψει την επιστροφή των Ρώσων και Λευκορώσων σε αγώνες, αλλά παράλληλα, υπάρχει αντίθεση στα σχέδια της ΔΟΕ από αθλητές και ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Αθλητισμός / Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ της EuroLeague για την περυσινή πορεία του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης, είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους, μέσω του επίσημου καναλιού της διοργάνωσης στο YouTube
LIFO NEWSROOM
Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Αθλητισμός / Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Η ήττα σηματοδοτεί τη δεύτερη διαδοχική απώλεια του Κυπέλλου για τη Σίτι, ενώ για την Κρίσταλ Πάλας αποτελεί μια ιστορική επιτυχία που τη φέρνει για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά σαλόνια
LIFO NEWSROOM
Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Αθλητισμός / Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Η ιστορική αποστολή του 1954 στο Κ2 – το οποίο δεσπόζει στα σύνορα Πακιστάν και Κίνας – υπήρξε εμβληματική για την Ιταλία της μεταπολεμικής εποχής
LIFO NEWSROOM