ΗΠΑ: Βίντεο ντοκουμέντο από την εξουδετέρωση της δράστιδας της επίθεσης σε σχολείο στο Τενεσί

ΗΠΑ: Βίντεο ντοκουμέντο την εξουδετέρωση της δράστιδας της επίθεσης σε σχολείο στο Τενεσί Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Κάμερα από στολή αστυνομικού κατέγραψε την εξουδετέρωση της 28χρονης ένοπλης, που εισέβαλε σε σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί των ΗΠΑ σκοτώνοντας 6 άτομα, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά. 

Το υλικό διάρκειας έξι λεπτών, που μονταρίστηκε από τα πλάνα που τράβηξαν οι κάμερες των δύο αξιωματικών που συμμετείχαν στο περιστατικό και κυκλοφόρησαν από το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα του Νάσβιλ, δείχνει τους αστυνομικούς οπλισμένους να εισβάλλουν στο κτίριο και να πραγματοποιούν έρευνα σε όλες τις αίθουσες του σχολείου.

Αφού ελέγχουν αρκετές τάξεις του πρώτου ορόφου, οι αστυνομικοί τρέχουν στον δεύτερο όροφο καθώς ακούγονται πυροβολισμοί. Οι αστυνομικοί τρέχουν σε ένα διάδρομο -περνώντας δίπλα από αυτό που φαίνεται να είναι ένα θύμα και σε μια αίθουσα, όπου η Όντρεϊ Χέιλ φαίνεται να πέφτει στο πάτωμα αφού δέχεται τα πυρά.

Ο αστυνομικός Ρεξ Ένγκελμπερτ και ο αστυνομικός Μάικλ Κολάζο πυροβολούν και οι δύο αρκετές φορές την δράστιδα. Το βίντεο δείχνει τη δράστιδα να κινείται ακόμα στο έδαφος καθώς ένας άλλος αξιωματικός φωνάζει επανειλημμένα: «Μακριά τα χέρια από το όπλο». 

Επτά όπλα είχε νόμιμα στην κατοχή της 

Η Χέιλ χρησιμοποίησε δύο όπλα και ένα πιστόλι κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο. Αυτά τα τρία όπλα ήταν ανάμεσα στα επτά που η Χέιλ αγόρασε νόμιμα από πέντε καταστήματα της περιοχής, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο αρχηγός της αστυνομίας του Μητροπολιτικού Νάσβιλ Τζον Ντρέικ.

Οι γονείς της Χέιλ δεν γνώριζαν ότι είχε στην κατοχή της επτά όπλα, είπε ο αρχηγός, προσθέτοντας ότι είχαν την εντύπωση ότι η κόρη τους είχε μόνο ένα όπλο αλλά το είχε πουλήσει.

Ο Ντρέικ ανέφερε ότι η Χέιλ είχε πιθανώς κάνει εκπαίδευση με πυροβόλα όπλα. Η Χέιλ πυροβόλησε τους αξιωματικούς από τον δεύτερο όροφο καθώς έφτασαν με περιπολικά ενώ στεκόταν πίσω από μεγάλα παράθυρα για να μην γίνει εύκολος στόχος.

Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν κάπου 400 εκατομμύρια όπλα, στα οποία οφείλονταν το 2020 πάνω από 45.000 θάνατοι συνολικά - ανθρωποκτονίες, δυστυχήματα και αυτοκτονίες - σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Και για πρώτη φορά φέτος, τα όπλα είναι η κυριότερη αιτία της θνησιμότητας των νέων ηλικίας μεταξύ 1 και 19 ετών, με 4.368 θανάτους, μπροστά από τα τροχαία και την υπερβολική δόση ουσιών, σύμφωνα με τα CDC.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM