Δολοφονία Καραϊβάζ: «Θα προτιμούσα να μην αντικρίσω ποτέ τους δολοφόνους του» λέει η σύζυγός του

Δολοφονία Καραϊβάζ- Χήρα: «Θα προτιμούσα να μην τους αντικρίσω ποτέ τους δολοφόνους του» Facebook Twitter
0

Να οδηγηθούν οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ στη δικαιοσύνη και να πληρώσουν ζήτησε η σύζυγος του δημοσιογράφου Στάθα Αλεξανδροπούλου.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από την δολοφονία του Γιώργου ΚαραΪβάζ και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, η Στάθα Αλεξανδροπούλου δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «Ο Γιώργος έκανε ένα διερευνητικό και διεισδυτικό ρεπορτάζ με αποτέλεσμα κάποιοι θέλησαν να του κλείσουν το στόμα και να ρίξουν κάτω την πένα του.

»Θα προτιμούσα να μην τους αντικρίσω ποτέ τους δολοφόνους του, να βρεθούν και να πάνε φυλακή».

Οι εξελίξεις στην έρευνα για τη δολοφονία Καρϊβάζ

Τέλη του περασμένου χρόνου συγκλίνουσες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως στο στόχαστρο των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, είναι πλέον συγκεκριμένα πρόσωπα. 

Το υπουργείο Προστασίας τότε είχε διαψεύσει την πληροφορία πως μια άκρως απόρρητη αναφορά σχετικά με όλες τις εξελίξεις των ερευνών έχει παραδοθεί στον Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Η έρευνα συμπληρώνεται καθώς ακόμη τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να υποβάλουν οι αρχές στην Εισαγγελία δικογραφία, δεν επαρκούν.

Η δολοφονία Καραϊβάζ

Τον Απρίλιο του 2021 ο αστυνομικός συντάκτης δέχθηκε 10 σφαίρες από τις συνολικά 13 που έριξε ο ένας από τους δύο δράστες, που του είχαν στήσει το καρτέρι έξω από το σπίτι του. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, από αυτές, η μία χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μία στο λαιμό, δύο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος.

Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να αφιερώσει το 2023 στη μνήμη του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ, με σειρά δράσεων για την προβολή του θέματος.

Με επιστολές μάλιστα που απηύθυνε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα απαιτεί να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και να τεθεί σε προτεραιότητα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Ελλάδα / Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Οι δήμοι που πλήττονται, όπως το Λουτράκι, οι Άγιοι Θεόδωροι και περιοχές της Πελοποννήσου, έχουν αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία
LIFO NEWSROOM
ΚΟΡΩΠΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 40ΧΡΟΝΗΣ

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Δεν θυμάμαι εάν συνέβη, έχουμε σχέση αγάπης» λέει το θύμα

Χαρακτήρισε «λάθος» τη σύλληψη του συντρόφου της και υποστηρίζει πως μπορεί να την χτύπησαν οι γείτονες - «Μπορεί να γύρισε σπίτι και να με βρήκε αλλά δεν νομίζω ότι ήταν εκείνος που μου επιτέθηκε»
LIFO NEWSROOM