«Μακριά από προκαταλήψεις, αμηχανία, φόβο»- Η Σακελλαροπούλου συνάντησε νέους με σύνδρομο Down

«Μακριά από προκαταλήψεις, αμηχανία, φόβο»- Η Σακελλαροπούλου συνάντησε νέους με σύνδρομο Down Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Νέους με σύνδρομο Down συνάντησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε σε ανάρτησή της στα social media. 

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη συνάντηση, τονίζοντας την ανάγκη να γίνει κοινή προσπάθεια έτσι ώστε να ενισχυθεί η αυτονομία αυτών των νέων, με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ευκαιριών, αποδοχής και σεβασμού.  

«Λίγες ώρες ατόφιας, ανεπιτήδευτης χαράς γύρω από ένα τραπέζι κοντά στη θάλασσα, πλάι σε νέες και νέους με σύνδρομο Down, έδωσαν νόημα στο μεσημέρι μας στη Θεσσαλονίκη», έγραψε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην ανάρτησή της. 

«Νέα παιδιά, που λαχταρούν την ισότιμη συμμετοχή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας αλλά πολύ συχνά βιώνουν διακρίσεις και αποκλεισμό, χάρηκαν τη λιακάδα και το γαλάζιο, συνοδευόμενοι από τους υπευθύνους του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδoς», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι μαζί τους ήταν νέοι από την Μπάνια Λούκα, κάποιοι από τους οποίους έβλεπαν θάλασσα για πρώτη φορά. «Ο θαυμασμός, η καθαρή ματιά τους, οι πλούσιες αποχρώσεις των συναισθημάτων τους, ήταν για όλους μας ένα δώρο», επεσήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

«Μακριά από προκαταλήψεις, αμηχανία ή φόβο, ας εργαστούμε όλοι μαζί για να τους προσφέρουμε ένα περιβάλλον ευκαιριών, αποδοχής και σεβασμού, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή τους και ενισχύοντας έμπρακτα την αυτονομία τους», κατέληξε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφερόμενος στους νέους με σύνδρομο Down. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM