Τέξας: Τρίχρονη πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος την τετράχρονη αδελφή της

Τέξας: Τρίχρονη πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος την τετράχρονη αδελφή της Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Ένα τρίχρονο κορίτσι πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος την τετράχρονη αδελφή της, μέσα στο σπίτι τους στο Τέξας. 

Το νέο περιστατικό που αναδεικνύει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της κουλτούρας των όπλων στις ΗΠΑ. Το τρίχρονο κορίτσι πήρε ένα γεμάτο ημιαυτόματο όπλο και πυροβόλησε την τετράχρονη αδελφή της. Στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν πέντε ενήλικες, ανάμεσά τους οι γονείς των παιδιών. 

Όλοι οι ενήλικες πίστευαν ότι τουλάχιστον ένας από τους άλλους πρόσεχε τα παιδιά, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μόνα τους στο υπνοδωμάτιο, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Χάρις, Εντ Γκονζάλεζ. Οι διασώστες που ανταποκρίθηκαν στην κλήση διαπίστωσαν επί τόπου τον θάνατο του τετράχρονου κοριτσιού. Δεν είναι σαφές ακόμη αν κάποιοι από τους ενήλικες θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές κατηγορίες γιατί τα παιδιά είχαν πρόσβαση στο όπλο. 

«Φαίνεται πως είναι άλλη μια τραγική ιστορία παιδιού που έχει πρόσβαση σε όπλο και βλάπτει κάποιον άλλον. Είμαστε συντετριμμένοι», δήλωσε ο σερίφης και υπογράμμισε ότι αυτό το περιστατικό  υπογραμμίζει την ανάγκη οι ιδιοκτήτες όπλων να δείχνουν υπευθυνότητα. «Πρέπει να ασφαλίζετε τα όπλα σας. Δεν αρκεί να λέτε απλά στα παιδιά να μην αγγίζουν τα όπλα», υπογράμμισε ο Γκονζάλεζ. 

Η ένοπλη βία και τα ατυχήματα με όπλα έχουν γίνει κορυφαία αιτία θανάτου για παιδιά στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας τα τροχαία, τους τραυματισμούς με άλλο τρόπο και τα εκ γενετής νοσήματα. Κάθε χρόνο 19.000 παιδιά και έφηβοι σκοτώνονται ή τραυματίζονται από πυροβολισμούς, εκτιμά η οργάνωση Everytown for Gun Safety. Μάλιστα, οι περισσότεροι θάνατοι παιδιών από όπλα- εσκεμμένοι ή από λάθος- συμβαίνουν μέσα στο σπίτι τους, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM