Δολοφόνησαν τον χειρότερο serial killer της Βραζιλίας, μετά την αποφυλάκισή του – Σκότωσε σχεδόν 100 άτομα

Γάζωσαν τον χειρότερο serial killer της Βραζιλίας - Διέπραξε σχεδόν 100 φόνους	Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Raphael Alves/EPA
0

Ο χειρότερος serial killer της Βραζιλίας δέχθηκε ένοπλη επίθεση στη μέση του δρόμου κοντά στο Σάο Πάολο και έπεσε νεκρός στο σημείο.

Ο Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο είχε καταδικαστεί για σχεδόν 100 φόνους και αποφυλακίστηκε προ ετών, μετά από 42 χρόνια φυλακή. Άγνωστοι τον εντόπισαν στο δρόμο και τον γάζωσαν. 

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τη δολοφονία του στο Μόγκι ντας Κρούζες, κοντά στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη.

«Το θύμα πυροβολήθηκε και οι ύποπτοι διέφυγαν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας του Σάο Πάολο.

Ο Φίλιο, ο επονομαζόμενος και «Πεντρίνιο Ματαντόρ» ήταν 68 ετών. Αποφυλακίστηκε το 2018 και είχε αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του σε πολλά μέσα ενημέρωσης και ντοκιμαντέρ.

Ξεκίνησε μάλιστα μια «καριέρα» στο YouTube, όπου αναφερόταν στη ζωή του, σχολίαζε διάφορα εγκλήματα και προειδοποιούσε τους νέους να μην επιδίδονται σε εγκληματικές πράξεις. Στην πλατφόρμα σύντομων βίντεο Kwai είχε γίνει σταρ, έχοντας περισσότερους από 267.000 συνδρομητές.

Η εγκληματολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Κατά συρροή δολοφόνοι: Made in Brazil», Ιλάνα Κασόι, είπε ότι ο «Πεντρίνιο» σκότωνε ανθρώπους τους οποίους θεωρούσε «ανεπιθύμητους» για την κοινωνία - πολλοί ήταν μέλη συμμοριών ή συγκρατούμενοί του στη φυλακή.

Είπε, επίσης, ότι είχε εντυπωσιαστεί από τη χαρά, την άνεση στους τρόπους και την ευφυία» του Φίλιο, τον οποίο είχε γνωρίσει από κοντά. «Στο τέλος, γοήτευε τους ανθρώπους» είπε η Κασόι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Folha de S. Paulo.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Βαθιά ανήσυχος για τις καταγγελίες» - Η πρώτη δημόσια δήλωση για Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Βαθιά ανήσυχος για τις καταγγελίες» - Η πρώτη δημόσια δήλωση για Άντριου και Έπσταϊν

Οι βρετανικές Αρχές εξετάζουν καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να μοιράστηκε εμπιστευτικές πληροφορίες με τον Τζέφρι Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Κούβα: Προειδοποιεί ότι δεν θα διαθέτει για έναν μήνα καύσιμα αεροσκαφών - Πόσο μπορεί να αντέξει η χώρα;

Η εξάντληση των καυσίμων αεροσκαφών από τη Δευτέρα πιθανόν θα προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Δέχτηκε αποδοκιμασίες έξω από σιδηροδρομικό σταθμό, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο τη σκιά της πολύκροτης υπόθεσης που συνεχίζει να πλήττει τη βρετανική βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM