Χάος σε αεροδρόμια μετά την κατάρρευση του συστήματος της Lufthansa - «Καθηλώνονται» πτήσεις

Χάος σε αεροδρόμια μετά την κατάρρευση του συστήματος της Lufthansa - «Καθηλώνονται» πτήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Χάος έχει προκληθεί σε αεροδρόμια της Γερμανίας και προβλήματα εντοπίζονται σε όλο τον κόσμο μετά την κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa.

Στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης δεν πραγματοποιείται καμία προσγείωση.

Η εταιρεία, με ανακοίνωσή της στο Twitter, ενημερώνει το κοινό για το πρόβλημα και εξηγεί ότι η διαδικασία Check-in θα γίνεται χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ωστόσο είναι απολύτως απαραίτητο για την απογείωση των αεροσκαφών.

Επιπλέον, οι εσωτερικές πτήσεις στη Γερμανία έχουν ακυρωθεί και οι επιβάτες λαμβάνουν οδηγίες για μετακίνησή τους με τους σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η έκταση του προβλήματος ούτε μπορεί να προβλεφθεί ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος.

Προκειμένου να αποφορτιστεί ο κεντρικός κόμβος, στη Φραγκφούρτη, στο αεροδρόμιο της πόλης δεν πραγματοποιείται καμία προσγείωση και τα αεροσκάφη εκτρέπονται προς τα αεροδρόμια της Νυρεμβέργης, της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι οφείλεται σε καλώδιο που καταστράφηκε από εκσκαφικό μηχάνημα κατά τη διάρκεια εργασιών στους σιδηροδρόμους.

«Επηρεάζεται κάθε πτήση μας, οπουδήποτε στον κόσμο» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο να σχετίζεται με την ασφάλεια των πτήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα προκλήθηκε από κατασκευαστικές εργασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Φρανκφούρτη. Πολλά καλώδια οπτικών ινών της Deutsche Telekom κόπηκαν από εκσκαφέα, μετέδωσε η ραδιοτηλεόραση της Έσσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM
Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM