Δημοσκόπηση Marc: Τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανές διπλές εκλογές

Δημοσκόπηση Marc: Τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανές διπλές εκλογές Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στο σενάριο των διπλών εκλογών, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Marc. 

Οι μετέχοντες στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» κλήθηκαν να εκφράσουν την πρόθεση ψήφου για τις εκλογές 2023 σε δύο φάσεις. Αρχικά, ρωτήθηκαν ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν οι εκλογές γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή, με το σύστημα της απλής αναλογικής. 

Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να δηλώσουν τι επιλογή θα έκαναν σε περίπτωση που δεν είχε σχηματιστεί κυβέρνηση και διεξάγονταν δεύτερες εκλογές, με ενισχυμένη αναλογική. 

Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά στον πρώτο γύρο 

Στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των εκλογών, με απλή αναλογική, η ΝΔ έχει προβάδισμα 7,4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 32,5%, η αξιωματική αντιπολίτευση το 25,1% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,8%. 

Με αναγωγή επί των έγκυρων, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι 7,7 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς συγκεντρώνουν 33,7% και 26% αντίστοιχα, με τρίτο το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ (10,2%). 

Δημοσκόπηση Marc: Τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανές διπλές εκλογές Facebook Twitter

Η πρόθεση ψήφου σε δεύτερο γύρο εκλογών 

Σε διεξαγωγή δεύτερου γύρου εκλογών, με ενισχυμένη αναλογική, η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 8,7% στην πρόθεση ψήφου. 

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36%, έναντι 27,3% που είναι το ποσοστό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 8,7%. 

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, το προβάδισμα της ΝΔ είναι 9 ποσοστιαίες μονάδες, με 37,2% έναντι 28,2% του ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (9%). 

Δημοσκόπηση Marc: Τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανές διπλές εκλογές Facebook Twitter
Δημοσκόπηση Marc: Τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανές διπλές εκλογές Facebook Twitter

Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός 

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 48% των ερωτηθέντων επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 31,6% τον Αλέξη Τσίπρα. 

Δημοσκόπηση Marc: Τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανές διπλές εκλογές Facebook Twitter

Ο κ. Μητσοτάκης έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών γνώμων στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών με 48,6%. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (33,2%) και ο Νίκος Ανδρουλάκης (32,1%). 

Δημοσκόπηση Marc: Τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανές διπλές εκλογές Facebook Twitter

ΣΥΡΙΖΑ για δημοσκόπηση Marc: Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν θα έβλαπτε 

Η δημοσκόπηση της Marc προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Όχι ότι έχει τόσο μεγάλη αξία, μετά το φιάσκο στις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων στην Κύπρο, αλλά λίγη αυτοσυγκράτηση από όσους επιμένουν να προβάλουν και να επικαλούνται μετρήσεις της Marc που ελέγχεται από τον οικονομικό εισαγγελέα για εικονικά τιμολόγια με… χωματουργικές εταιρίες για μετρήσεις κοινής γνώμης, δεν θα έβλαπτε», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου. 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM