Πάτρα: Διανομέας έσωσε 60χρονο - Έπαθε έμφραγμα έξω από πολυκατοικία του

Ντελίβερι στον δρόμο Facebook Twitter
Φωτ: Rowan Freeman on Unsplash
0

Τη ζωή ενός 60χρονου, που υπέστη έμφραγμα, έξω από την πολυκατοικία του στην Πάτρα, έσωσε ένας διανομέας φαγητού.

Την ώρα που πήγαινε μια παραγγελία, είδε τον άνδρα να καταρρέει και έσπευσε να τον βοηθήσει. Ο νεαρός άρχισε να του κάνει ΚΑΡΠΑ, σώζοντάς του τη ζωή.

«Eίδα τον άνθρωπο πεσμένο κάτω, είχε πάθει έμφραγμα, κοίταξα να δω αν έχει παλμούς και αναπνοή, είχε χαμηλούς παλμούς και ξεκίνησα να κάνω ΚΑΡΠΑ, η όλη διαδικασία δεν ξέρω πόσο κράτησε μου φάνηκε αιώνας», δήλωσε ο Κωσταντίνος Σπαθάρης στο Mega.

Λίγο μετά από την κάρπα, άρχισαν να επανέρχονται οι σφυγμοί του, ενώ ασθενοφόρο έφτασε άμεσα στο σημείο, καθώς μια γυναίκα που βρισκόταν στο σημείο ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Λίγα λεπτά αφού του έκανε την κάρπα, οι σφυγμοί είχαν ξεκινήσει να επανέρχονται, αμέσως έφτασε στο σημείο και το ασθενοφόρο και ο 60χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

«Πρώτη φορά το έκανα στην πράξη, έχω κάνει μόνο εκπαίδευση και ήμουν ψύχραιμος γιατί μετά όταν τελείωσε το σκηνικό ήμουν σε σοκ, δεν περιγράφεται το συναίσθημα. Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει, δόξα το θεό ο άνθρωπος να είναι καλά», σημείωσε ο Κωσταντίνος Σπαθάρης.

Γιατροί του νοσοκομείου επιβεβαίωσαν ότι η ΚΑΡΠΑ που εφάρμοσε ο διανομέας στον άτυχο άνδρα ήταν η κίνηση που έσωσε τη ζωή του 60χρονου.

«Eίμαι ναυαγοσώστης και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών. Πιστεύω όποιος και να ήταν και να ήξερε κάρπα θα το έκανε», ανέφερε ο διανομέας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιλοτικό πρόγραμμα για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Ελλάδα / Πιλοτικό πρόγραμμα για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Ο πρωθυπουργός τόνισε τον μετασχηματιστικό ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να ενισχύσει το έργο των εκπαιδευτικών και να προσφέρει στους μαθητές νέους τρόπους μάθησης
LIFO NEWSROOM