ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν 95 δισ. δολάρια το 2022 εν μέσω των δυτικών κυρώσεων

Οι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν 95 δισ. δολάρια το 2022 εν μέσω των δυτικών κυρώσεων Facebook Twitter
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς - Φωτ.: EPA.
0

Οι κορυφαίοι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν σχεδόν 95 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος εν μέσω των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνει ο Guardian, οι Ρώσοι ολιγάρχες χάνουν περίπου 330 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα από τη στιγμή που ο Πούτιν ξεκίνησε τη ρωσική εισβολή. 

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, πρώην ιδιοκτήτης της Chelsea, κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες με την περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 57% φέτος και να διαμορφώνεται στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο Αμπράμοβιτς ήταν ένας από τους πρώτους ολιγάρχες που υπέστησαν κυρώσεις, με τη Βρετανία να τον κατηγορεί για «σαφείς διασυνδέσεις» με τον Πούτιν. 

Η περιουσία του Γκενάντι Τιμτσένκο, ενός δισεκατομμυριούχου επενδυτή στον τομέα της ενέργειας και στενού φίλου του Πούτιν, μειώθηκε κατά 48% στα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ένας άλλος σύμμαχος του Ρώσου προέδρου, έχασε 41%, πέφτοντας στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη.

Συνολικά, δεκάδες Ρώσοι ολιγάρχες που παρακολουθούνται από την καθημερινά ενημερωμένη λίστα του Bloomberg έχουν χάσει περίπου 95 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι απώλειές τους ωχριούν μπροστά σε εκείνες που υπέστησαν φέτος δισεκατομμυριούχοι της Δύσης, που ασχολούνται κυρίως με τον τομέα της τεχνολογίας, όπως ο Έλον Μασκ, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και ο Τζεφ Μπέζος.  

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM