Νέα εμπρηστική ανάρτηση Τραμπ στο Truth Social: Ζητά να καταργηθεί το αμερικανικό Σύνταγμα

Νέα εμπρηστική ανάρτηση Τραμπ στο Truth Social: Ζητά να καταργηθεί το αμερικανικό Σύνταγμα Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την κατάργηση του αμερικανικού Συντάγματος για την ανατροπή των εκλογών του 2020 και την επαναφορά του στην εξουσία, μέσω της πλατφόρμας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. 

«Θα απορρίψετε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 και θα ανακηρύξετε τον ΝΟΜΙΜΟ ΝΙΚΗΤΗ ή θα έχετε ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; Μια τεράστια απάτη αυτού του είδους και του μεγέθους επιτρέπει την κατάργηση όλων των νόμων, των ρυθμίσεων και των άρθρων, ακόμη κι εκείνων του Συντάγματος» έγραψε στην ανάρτησή του στο Truth Social, κατηγορώντας τους κολοσσούς της τεχνολογίας για στενή συνεργασία με τους Δημοκρατικούς. 

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Άντριου Μπέιτς δήλωσε το Σάββατο πως τα σχόλια του Τραμπ «είναι ανάθεμα στην ψυχή του έθνους μας και πρέπει να καταδικαστούν οικουμενικά». 

«Δεν μπορείς να αγαπάς την Αμερική μόνο όταν κερδίζεις» ανέφερε ο Μπέιτς στην ανακοίνωσή του. «Το αμερικανικό σύνταγμα είναι το απαραβίαστο έγγραφο που για πάνω από 200 χρόνια εγγυάται την ελευθερία και την επικράτηση τού κράτους δικαίου στη σπουδαία μας χώρα» σημείωσε, μεταξύ άλλων. 

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη νέα υποψηφιότητά του για την προεδρία τον περασμένο μήνα, με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων να ευελπιστούν να εγκαταλείψει τη διχαστική ρητορική και τα σενάρια συνωμοσίας, μετά τα χλιαρά αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών. 

Σημειώνεται πως αυτή είναι η τρίτη υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο. Παρότι η επιρροή του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα παραμένει αδιαμφισβήτητη, εμφανίστηκε αποδυναμωμένος στις ενδιάμεσες εκλογές αφού απογοήτευσαν πολλοί από τους εκλεκτούς του.

Με πληροφορίες από CNN


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM
Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Διεθνή / Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Κίνα και Ισπανία είναι να συμφωνηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο πολιτικών, οικονομικών και νομικών ενεργειών ώστε να τερματιστεί η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη
LIFO NEWSROOM
Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη

Διεθνή / Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θα δοκιμάσουν μια εφαρμογή για επαλήθευση ηλικίας, με στόχο την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών σε επιβλαβές περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM