Πέδρο Αλμοδόβαρ: Πρεμιέρα στις Κάννες για το «queer γουέστερν» του με τους Ίθαν Χοκ και Πέδρο Πασκάλ

Πέδρο Αλμοδόβαρ: Πρεμιέρα στις Κάννες για το «queer γουέστερν» του με τους Ίθαν Χοκ και Πέδρο Πασκάλ Facebook Twitter
0

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ αποκάλυψε ότι το «Strange Way of Life», η γουέστερν μικρού μήκους ταινία του με πρωταγωνιστές τον Πέδρο Πασκάλ και τον Ίθαν Χοκ, θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε τα νέα στο podcast της Dua Lipa «At Your Service».

Ο Ισπανός δημιουργός περιέγραψε την ταινία διάρκειας μισής ώρας ως «queer γουέστερν, με την έννοια ότι υπάρχουν δύο άντρες και αγαπούν ο ένας τον άλλον». Πρόσθεσε ότι οι χαρακτήρες του Πασκάλ και του Χοκ «συμπεριφέρονται σε αυτή την κατάσταση με αντίθετο τρόπο».

«Πρόκειται για τον ανδρισμό με μια βαθιά έννοια, επειδή το γουέστερν είναι ένα ανδρικό είδος», είπε ο Αλμοδόβαρ.

«Αυτό που μπορώ να σας πω για την ταινία είναι ότι έχει πολλά από τα στοιχεία του γουέστερν- έχει αυτόν που πυροβολεί, έχει το ράντσο, έχει τον σερίφη - αλλά αυτό που έχει και δεν έχουν τα περισσότερα γουέστερν, είναι το ένα είδος διαλόγου που δεν νομίζω ότι μια ταινία γουέστερν έχει αποτυπώσει ποτέ ξανά μεταξύ δύο ανδρών. Και τώρα νομίζω ότι σου έχω πει μάλλον πάρα πολλά» είπε ο σκηνοθέτης.

Η ταινία μικρού μήκους είναι γυρισμένη στα αγγλικά σε παραγωγή της εταιρείας των αδελφών Αλμοδόβαρ με έδρα τη Μαδρίτη.

Το «Strange Way of Life» ξεκινά με έναν άντρα, τον Σίλβα, καβάλα σε ένα άλογο να διασχίζει μια έρημο στο Bitter Creek. Έχει έρθει να επισκεφτεί τον Σερίφη Τζέικ.

Είκοσι πέντε χρόνια νωρίτερα, οι δύο άνδρες εργάζονταν μαζί ως πιστολέρο. Ο Σίλβα έρχεται με την πρόφαση να ξανασυναντήσει τον φίλο του από παλιά, αλλά το επόμενο πρωί ο σερίφης Τζέικ του λέει ότι ο πραγματικός λόγος της επίσκεψής του δεν είναι οι αναμνήσεις της παλιάς τους φιλίας.

Ο Αλμοδόβαρ έχει εξηγήσει ότι ο τίτλος της ταινίας απηχεί το όνομα ενός διάσημου fado που έγραψε και τραγούδησε η Amália Rodrigues.

Οι στίχοι του λένε ότι δεν υπάρχει πιο άγνωστη ύπαρξη από αυτή που αγνοεί τις επιθυμίες του καθενός - κάτι που εγείρει το ερώτημα για το πόσο η ταινία θα μπορούσε να ενεργοποιήσει την επιθυμία.

Με πληροφορίες του Variety

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όζι Όζμπορν: «Δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος» - Οι αδελφές του αποκαλύπτουν για την τελευταία τους συνάντηση

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: «Δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος» - Οι αδελφές του αποκαλύπτουν για την τελευταία τους συνάντηση

«Στο τελευταίο του μήνυμα μου έγραψε ότι θα ξαναρχόταν στο Μπέρμιγχαμ» - Αποκάλυψαν πως η τελευταία τους συνάντηση ήταν στην αποχαιρετιστήρια συναυλία των Black Sabbath
LIFO NEWSROOM
Όζι Όσμπορν: Το αντίο του Έλληνα κιθαρίστα που ήταν στο πλευρό του για 7 χρόνια - «Άλλαξες τη ζωή μου για πάντα»

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Το αντίο του Έλληνα κιθαρίστα που ήταν στο πλευρό του για 7 χρόνια - «Άλλαξες τη ζωή μου για πάντα»

«Ως κιθαρίστας, ήταν η ύψιστη τιμή της καριέρας μου να ηχογραφήσω ένα άλμπουμ και να περιοδεύσω μαζί σου σε όλο τον κόσμο για 7 χρόνια» έγραψε ο Gus G
LIFO NEWSROOM
Marvel, διαζύγια και πρώτα ραντεβού από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Marvel, διαζύγια και πρώτα ραντεβού από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Fantastic Four: First Steps», το συζυγικό δράμα της Αλίκης Δανέζη-Κνούτσεν και το νέο crowdpleaser του δημιουργού των «Τέλειων Ξένων» είναι μερικές από τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα, με τις επανεκδόσεις να κλέβουν την παράσταση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Όζι Όζμπορν: Οι Black Sabbath, ο Έλτον Τζον και ο Ροντ Στιούαρτ αποχαιρετούν τον «Πρίγκιπα του Σκότους»

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Οι Black Sabbath, ο Έλτον Τζον και ο Ροντ Στιούαρτ αποχαιρετούν τον «Πρίγκιπα του Σκότους»

Ο κόσμος της μουσικής απέτισε φόρο τιμής στον θρυλικό Όζι Όζμπορν που πέθανε σε ηλικία 76 ετών, λίγες εβδομάδες μετά την αποχαιρετιστήρια συναυλία στο Μπέρμιγχαμ
LIFO NEWSROOM
«Θα αποσυρθώ μόνο όταν καρφώσουν το καπάκι στο κουτί μου» - Ο Όζι έφυγε, το μεγαλύτερο κεφάλαιο της metal κλείνει

Πολιτισμός / «Θα αποσυρθώ όταν καρφώσουν το καπάκι στο φέρετρό μου» - Ο Όζι έφυγε, το μεγαλύτερο κεφάλαιο της metal κλείνει

«Δεν έχετε ιδέα πώς αισθάνομαι, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου» - Έτσι αποχαιρέτησε το κοινό του 17 ημέρες πριν πεθάνει
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΛΗ
Λαμπερή η 82η Μόστρα: Κλούνεϊ, Λάνθιμος και Ρόμπερτς στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Βενετίας

Πολιτισμός / Λαμπερό το 82ο Φεστιβάλ Βενετίας: Κλούνεϊ, Λάνθιμος και Τζούλια Ρόμπερτς στο επίκεντρο της φετινής Μόστρα

Μεταξύ των τίτλων που διεκδικούν τον Χρυσό Λέοντα είναι το «Frankenstein» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο καθώς και το πολιτικό θρίλερ «The Wizard of the Kremlin» του Ολιβιέ Ασαγιάς, με τον Τζουντ Λο στον ρόλο του Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Πολ Ντάνο ως επικοινωνιακό του σύμβουλο
LIFO NEWSROOM