Ιταλία: Βρέθηκε σορός μικρού κοριτσιού – Δύο οι νεκροί από την κατολισθήση εν μέσω κακοκαιρίας

Ιταλία: Βρέθηκε σορός μικρού κοριτσιού – Δύο οι νεκροί από την κατολισθήση εν μέσω κακοκαιρίας Facebook Twitter
Φωτ.: ANSA.
0

Τη σορό ενός μικρού κοριτσιού από το σπίτι της οικογένειάς του ανέσυραν οι ιταλικές ομάδες έρευνας καθώς έσκαβαν μέσα στη λάσπη για δεύτερη ημέρα, προς αναζήτηση ανθρώπων που αγνοούνται μετά την κατολίσθηση στο νησί Ίσκια εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας. 

Ο νομάρχης της Νάπολης επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε δύο καθώς είχε ήδη ανασυρθεί η σορός μιας 31χρονης γυναίκας το Σάββατο. Άλλοι 10 άνθρωποι αγνοούνται με τις αρχές να φοβούνται πως έχουν θαφτεί κάτω από τη λάσπη και τα συντρίμμια. 

«Η λάσπη και το νερό τείνουν να γεμίζουν κάθε χώρο», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση RAI ο εκπρόσωπος των Ιταλών πυροσβεστών, Λούκα Κάρι. «Οι ομάδες μας ψάχνουν έχοντας ελπίδα, αν και είναι πολύ δύσκολο». «Η μεγαλύτερη ελπίδα μας είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν αναγνωριστεί ως αγνοούμενοι έχουν βρει καταφύγιο σε συγγενείς και φίλους και δεν έχουν ενημερώσει για τη θέση τους», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, μπουλντόζες που έχουν σπεύσει στο νησί προσπαθούν εδώ και ώρες να καθαρίσουν τους δρόμους ώστε να περάσουν τα οχήματα διάσωσης. Ομάδες καταδύσεων επιστρατεύτηκαν επίσης για να ελέγξουν τα αυτοκίνητα που είχαν καταλήξει μέσα στη θάλασσα από την κακοκαιρία. 

«Συνεχίζουμε τις έρευνες με ραγισμένη την καρδιά μας, διότι μεταξύ των αγνοουμένων είναι και ανήλικοι», δήλωσε στη RAI ο Τζιάκομο Πασκάλε, δήμαρχος της γειτονικής πόλης Λάκο Αμένο.

Η μαζική κατολίσθηση τα ξημερώματα του Σαββάτου προκλήθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις με μια μάζα λάσπης και συντριμμιών να σαρώνει το λιμάνι της Καζαμικόλα,  καταστρέφοντας κτίρια και παρασύροντας οχήματα στη θάλασσα. Το νησί δέχτηκε 126 χιλιοστά βροχής μέσα σε έξι ώρες, την ισχυρότερη βροχόπτωση των τελευταίων 20 ετών, σύμφωνα με αξιωματούχους. Οι ειδικοί δήλωσαν ότι η καταστροφή επιδεινώθηκε από την οικοδόμηση σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η ιταλική κυβέρνηση κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια επείγουσας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή, διαθέτοντας δύο εκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση και την αποκατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM